0
Your Cart

Hajdú-bihar megyei Ifjúsági Horgásztábor (Püspökladány 2012)

horgasztabor ladany

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége hagyományos ifjúsági horgásztáborát immár 22. alkalommal rendezte meg 2012.június 29 és július 08 közötti időszakban ezúttal Püspökladányban, az V-ös tó területén. A táborozáson 22 fő lelkes és elkötelezett horgász kergette a halakat és tette próbára horgásztudását és horgász-szerencséjét.

Horgásztábor 2012 050

Igazi nyári kánikulai időjárás örvendeztetett meg bennünket és segítették, de egyben gátolták is programjaink megvalósítását, ugyanis a nagy hőség nemcsak az emberek közérzetére hatott, de a halak kapókedvét is hátrányosan befolyásolta. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy a korábban elhatározott 5 órai ébresztő időpontját 4 órára hozzuk előre, így a felkelő nap sugarai a vízparton találtak bennünket. Vérbeli horgászokról lévén szó ez a legfiatalabbaknak sem esett nehezére. Döntésünk helyességét a halak kapásaikkal igazolták.

Horgásztábor 2012 167

A tábor ideje alatt közel 200 kg halat tudtuk fogni, főleg pontyokat és amurokat, így az átlagfogás 9 kg körül alakult és senki sem maradt hal nélkül. Zsákmányaink között volt 8 kg-os amur, 5,5 kg ponty, de sok kisebb 0,5-1.5 kg-os is horogra került. ?Ők? mérlegelés, fotózás után vissza lettek helyezve éltető elemükbe.

Horgásztábor 2012 182

Éjszakai horgászatot is szerveztünk, de ennek megismétlésére a fogott halak száma nem igazán ösztökélte mindenre elszánt ifjú csapatunkat.

Azonban a táborozás ideje alatt nemcsak horgászhattak, de számos egyéb programon vehettek részt a fiatalok. Lovas fogattal kikocsiztunk a Farkasszigeti Arborétum területére, ahol számos botanikai érdekességgel találkoztunk a tanösvényen való sétánk során. Meglátogattuk a fejlődőben lévő strandfürdőt, ami szintén emlékezetes időtöltésnek bizonyult. Tekintettel a déli és délutáni forróságra és a korai felkelésekre az ebéd utáni órákat pihenéssel, csocsózással, horgászfelszerelések javításával, készségek összeállításával múlattuk.

Horgásztábor 2012 103

A fiatalok nagy várakozással tekintettek a már megszokott négy tusa vetélkedőnk felé, hiszen tudják, hogy a legjobban szereplők serlegeket, érmeket, okleveleket és értékes horgászfelszereléseket nyerhetnek. Sőt a korcsoportgyőztesek egy augusztusi Velencei tavi táborozást is kaptak, ahol képviselhetik megyénk horgász fiataljait. A négy tusa vetélkedők gyermek és ifjúsági korcsoportban barkácsolás, célba dobás, szellemi vetélkedő és halfogó versenyszámokból állnak, figyelembe véve a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottságának szempontrendszerét.

Horgásztábor 2012 132

Utolsó tábori napunk délutánján tartottuk meg az eredményhirdetést, melyet természetesen nagy várakozás előzött meg. Az összesítés és értékelés kényszerű szünetében pedig fiataljaink tollat ragadtak és rövid élménybeszámolók keretében papírra vetették frissen szerzett és őrzött élményeiket. A tábor vezetői, szervezői számára ezek a vélemények a legfőbb indikátorok erőfeszítéseink megítélésére és adnak ösztönzést a továbbfolytatáshoz.

?Nekem az ellátás nagyon jó volt, finom volt a kaja is. A szállás is jó volt. Remélem jövőre is jövök. Egy baj volt csak, hogy nagyon hamar eltelt a tíz nap, de remélem, jövőre megint találkozunk.?- írja élménybeszámolójában az egyik táborlakó. ?Igaz a tóig egy kicsit sokat kellett sétálni, de megérte elsétálni és kint éjszakázni. Köszönök szépen mindent.?- írja egy másik.

Horgásztábor 2012 259

A tábort szokásainkhoz híven szalonnasütéssel, tábortűzzel zártuk, mely helyszíne stílszerűen horgászélményeink helyszíne, a tópart volt, ahonnan csak a felébredő szúnyogok hatalmas rajainak támadássorozata űzött el bennünket.

A táborozás során több száz kép is készült, melyek megtekinthetők és letölthetők a www.picasaweb.google.com/debrecenivasutashe web albumunkról.

A résztvevő fiatalok nevében köszönetemet fejezem ki támogatóinknak, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének, mely a részvételi költségek felét biztosította, a megyénk horgászegyesületeinek, amelyek a fiatalokat delegálták és azoknak az egyesületeknek, amelyek különdíjak felajánlásával emelték táborunk színvonalát, így a Bihar HE, Debreceni Vasutas HE, Tiszacsegei HE .

Sok segítséget kaptunk a Püspökladányi Sporthorgász Egyesület vezetőitől, tagjaitól, az alpolgármester úrtól, a kollégium vezetőitől és munkatársaitól.

Horgásztábor 2012 050

Nem feledkezhetek meg az Energofish Nagykereskedelmi Kft. csapatáról, akik a díjak, ajándékok megvásárlásához 50%-os árengedményt biztosítottak Azonképpen az általunk is látogatott horgászboltokról -, Drean Fish, Kecsege, Tati, Top Fish-, amelyek vásárlási kedvezményeket, ajándéktárgyakat ajánlottak fel a résztvevőknek. Sőt a Drean Fish horgászbolt vezetői, Hegedűs Csaba és Szakál Szabolcs személyesen mutatták be a táborozóknak a legújabb technikát, módszereket és használatukat.

Hálával gondolunk a Debreceni Vasutas Horgász Egyesület tagjaira, Bihari György, Szirák István, sporttársakra, akik személyes közreműködésükkel, szabadidejük feláldozásával, munkájukkal hozzájárultak a tábor sikeres lebonyolításához és emelték rendezvényünk színvonalát.

  • Debrecen, 2012-07-15
  • Csizmadia István
  • táborvezető
  • Hajdú-Bihar Megyei I.B. Ifjúsági és Oktatási Bizottság
Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére