V. Tiszacsegei Halászlé Fesztivál

halaszle

halaszle

 

  • Új helyszínen, az önkormányzat biztosította Tisza-parti kéthektáros területen rendezik meg július 7-én az V. Tiszacsegei Halászlé Fesztivált – jelentették be egy keddi sajtótájékoztatón, a helyszínen. Szilágyi Sándor (független) polgármester elmondta: az egykori Tisza-parti kemping helyén kialakított szabadtéri rendezvényközpontban felújították a világítást, színpadot állítanak fel, és a jövő héten szúnyogirtást is tartanak, hogy semmi ne zavarja a fesztivál látogatóit.
  • Terveik szerint a jövőben kalandparkot is létrehoznak a térségben, de lesz úszó büfé a Tiszán, vízi töltőállomás a hajóknak, jet-ski-pálya, dzsesszhajó-kikötő és csónakmotorszerelő-műhely is – vázolta a fejlesztési elképzeléseket Szilágyi Sándor.

800px DSC03976

  • Nagy Sándor főszervező, a Karát Kft. tulajdonosa hozzátette: a helyi halászcsárda által immár ötödik alkalommal megrendezendő fesztivállal elsősorban a tiszacsegei halászlé hírnevét szeretnék öregbíteni, de fontos céljuk a város turisztikai népszerűsítése is.
  • A fesztivál központi eleme a szabadban főzött több ezer adag halászlé, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. Idén először, újdonságként a szabadban sült halat is megkóstolhatják a résztvevők.
  • Szalai János csárdavezető ez utóbbi kapcsán megjegyezte: paprikás lisztbe forgatott, sült tiszai pontypatkókat kínálnak majd a folyó partján. A halászlé titkos recept alapján készül friss tiszai halból, amelyhez Kalocsa-környéki piros paprikát használnak fel.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .