Baráti találkozó története

Talán nem is gondoljuk, mit is jelent egyes embereknek a horgászat. Az eltelt fél évben nem igazán sikerült az általam elképzelt mennyiségben és minőségben horgásznom, így teljes mértékben mondhatom, átértékeltem a horgászat fogalmát. Most már tudom, mi is az amikor az ember leül a stég szélére és csak meredten figyeli a vizet,  ahogy megtörik rajta a lemenő nap sugara.

Napfelkelte

Egy ilyen délután után következett az igazi „bevetés”. Mondhatni az elsők között voltam, aki értesült a Szentannapusztai baráti találkozó időpontjáról, nem is volt min gondolkodnom, egyből a nevezők közzé kerültem és társul most Ottó cimborám szegődött mellém.

Sorsolás menete

Legkedvesebb horgászvizemen ebben az évben csak egy alkalommal sikerült horgásznom, így a mende-mondákra és az elmúlt 4 évre támaszkodva alapoztuk meg versenyünk stratégiáját.

Május 23-án 11:00-kor volt a sorsolás, először a húzás sorrendjét, majd a helyek választását „húztuk”. Ilyenkor igazolódik be, hogy az utolsókból is lehetnek elsők, lásd a Horse Baits Team, akik elsőként választottak helyet. Nekünk mind a kétszer a kettes szám jutott.

Horse Baits csapat dillemázik
Dudik Team választása
Koi Carp Team

Szentanna soha nem kegyes, nagy szerencse kellett mindig ahhoz, hogy az általunk jónak vélt hely működjön is horgászataink során. Az örök favorit helyek, mint a Kullancsos, Beach, Négyes sziget, E-onos oldal. Mi előre megbeszéltük Otival, hogy a Beach-et választjuk, vagy a Zsilipet. És mivel másodjára választottunk és az első lehetőséget már választották, így a Zsilip maradt.

A zsilip

Az eltelt négy évben egyszer horgásztam a Zsilipnél. Sokszor megfordult a fejemben, hogy oda ülök, de mindig a favorit helyeket választottuk végül. A választásunk nagyon egyszerű volt, innen meg tudjuk horgászni a Beach egy részét és még marad azon felül egy csomó lehetőség a variálásra.

Néhány szót a versenyen előforduló időjárásról. Kánikula, majd záporok, erős lehűlés, orkán erejű széllel, majd lassan de biztosan beállt az idő, de a szél maradt.

Első nap:

Már az első órákban jött a hír, hogy a Dudik csapat egy 11 kg-os amurral kezdte meg a versenyt.  Ekkor tudtam, hogy ezen a találkozón szebb eredmények születnek majd, mint a tavalyin. Az első nap végén a lemaradásunk ugyan nem volt jelentős, de stratégiát kellett váltanunk.

11 kg-os amur a Dudik Team-től

Fox Carp Team

Második nap:

Ez a váltás olyan jól sikerült, hogy sikerült az első helyre kerülnünk. Stratégiánk egyszerű volt, meg kellett fogni minden halat, ami előttünk volt. Sajnos ezek a halak a 1,5-3 kg közötti pontyok személyében testesültek meg, de tudtuk, bármikor beugorhat egy nagy matuzsálem is.

Egy tipikus Szentannai töves

És egy éjszakai töves

Harmadik nap:

Tartottuk magunkat, de a Natural csapat rohamosan zárkózott fel. Mégpedig az E-onos oldalon. Nehéz volt elhinni, hogy ennyire ügyesen varázsolják ki a halakat a gyékényesből.

Natural Team férfi tagja
Egy igazi kora reggeli arc
LC reklám

Utolsó reggel:

Nálunk abszolút leállt minden. Az éjszaka folyamán két kisebb pontyot sikerült fognunk. Úgy tudtuk az előnyünk biztos, de a vége előtt 20 perccel kiderült, hogy hátrányba kerültünk. A Natural Team-nek a végére még beugrott két termetesebb ponty. Tudtuk, hogy nem nagy a lemaradás, de sajnos már nem sikerült a hátralevő időben halat zsákmányolni, pedig mi mindent megtettünk, még a Tescot is hívtuk, de nem vállaltak kiszállítás.

Lássuk a végeredményt:

1. helyezett: Natural Team
2. helyezett: Kacsakés Carp Team
3. helyezett: Fox Carp Team
Legnagyobb hal: Dudik Carp Team

Igazán elégedett vagyok, sajnos lecsúsztunk a dobogó legfelső fokáról, de legközelebb a miénk lesz! Nagyon szép három napot tudhatok a hátam mögött, egy jót horgásztam a számomra legkedvesebb horgászvizemen, a legfontosabb emberekkel.

II. Szentannapusztai Baráti találkozó résztvevői

Kívánok mindenkinek hasonló horgászatot a jövőben!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .