0
Your Cart

Tavaszi spiccbotozás

tavaszi spiccbotozas 01

Az idei április eléggé szeszélyes arcát mutatta. Amikor megtehettem, hogy horgásszak, változékony, frontos időjárás fogadott hétvégente. Ezen a vasárnapi napon is esőre állt az idő.

Igaz, hogy előző nap is horgásztam, de reggel mikor kinéztem az ablakon döntöttem: Horgászni fogok ma is! Mivel előző nap végig esett az eső, gondoltam Látóképen nagy sár lesz. Kiérkezésemkor a versenypályán éppen válogatóverseny folyt, így a hortobágyi ágat vettem célba mindenféle cuccaimmal a sárban, indult a dagonyázás. Az első szabad helyet el is foglaltam, ahol lehetőleg volt elég hely a fáktól is, mert spiccbotos horgászatra készültem. Menekülő útvonalnak ott lapult a matchbot a zsákban, de azt elő sem készítettem.

tavaszi spiccbotozas 02
Semmi különösebb felkészülés nem volt, maradék etetőanyag + egy zacskó Speciál keszegező, csonti, pinki előző napról, egy kis agyaggal dúsítva, bele egy kis Winner aroma, a horgászállás elkészítve, szerelékek előszedve, jöhetett a mélységmérés.

tavaszi spiccbotozas 03

Hamar megtaláltam a törést. Szerelékem ebből állt: 0,12 mm-es főzsinór, 0,10-es előke, 16-os horog, 1 grammos úszó, érintőre az ereszték, és már mehetett is be az 5 kétkezes gombóc etetőanyag. 7 méteres spiccbottal horgásztam, kb 230-240 centis vízmélységben.

tavaszi spiccbotozas 04
Az első kapásra nem kellett sokat várni, hamar érkezett a féltenyérnyi karikakeszeg. Őt követte sok hasonló társa, hol gyorsabb, hol lassabb ütemben.

tavaszi spiccbotozas 05

Eredetileg 4 óra pecát terveztem összesen, ezt megbonyolította valami ragadozó is, mert időnként szétzavarta a keszegeimet, illetve a fa is amire ráfújta a szél a szerelékemet. Szakítás, szerelés, már mehet is vissza az új úszó. A kb 1,5 kg etetőanyagot próbáltam beosztani, kis adagokban, de folyamatosan etetve. Jöttek szépen sorban a kisebb- nagyobb karikák, dévérek, néhány küsz, és bodorka.

Az időm és az etetőm is rohamosan fogyott, az eső is elkezdett szemerkélni, így a tervezett 4 órából 3,5 óra peca lett. A halakról egy közös fotó, összesen 51 db-ot fogtam.

tavaszi spiccbotozas 06

tavaszi spiccbotozas 07

Röviden összefoglalva: Látókép, mint általában sokak szerint, nagyon jó víz. A sár, és a rövid idő és a körülmények ellenére nagyon jót pecáztam. Keszeget akartam fogni, sikerült!

 

Írta és illusztrálta: Tőzsér Péter

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére