0
Your Cart

Természetes vizeken 1. rész

termeszetes vizeken 01

Szeretek horgászni legyen szó bármilyen típusú vízről. De mégis amit igazán kedvelek azok a vadvízi pecák. Már maga a természet csodálatos látványa miatt megéri az ilyen vizek partjára ellátogatni, a koronát azonban maga a halfogás teszi fel. Illetve az a tudat, hogy nincs behatárolva a halak mérete, bármekkorával összeakadhatunk.

A Hortobágy folyóra látogattam el első ízben, ugyanis sorozatot tervezek indítani ahol a folyóktól kezdve egészen a kis csatornákig minél többféle helyszínt szeretnék végig járni ezzel is kedvezve azon olvasóknak, akik a vadvizeket részesítik előnyben. Persze azért a magán tavi horgászatok sem tűnnek el.

A horgászatot egész naposra terveztem. Etetőanyagom mennyiségét is ennek függvényében alakítottam és a következő keveréket állítottam össze.

  • -1kg Target Danubio
  • -0,5kg Maros Mix Eco Pörkölt
  • -0,5kg Top Mix Economic Vanília
  • -1kg Tímár Mix Löszös anyag
  • -1 doboz konzerv kukorica
  • -1 marék csonti
  • -kevés epres mikro pellet
termeszetes vizeken 02
Az etetőt kétszer nedvesítettem 15 perces időközökkel és egy rostán átnyomtam. A földet a kész etetőanyagba raktam, de előtte áttörtem.
termeszetes vizeken 03
Ráfér a rostálás
termeszetes vizeken 04
Ezek után hozzáadtam a kukoricát és a csontit és egy kevés mikro pelletet hátha megtisztelnek a pontyok.

Nyolc egykezes alapozó gombócot gyúrtam és a szemben lévő part elé kb. 1 méterrel dobtam be. Lehet, hogy kevésnek tűnhet az alapozó etetésem, de a víz sodrása miatt inkább részesítem előnyben a folyamatos után etetést, mint a nagy mennyiségű alapozást.

termeszetes vizeken 05
A kész gombócok
termeszetes vizeken 06
Etetés
termeszetes vizeken 07
Két bottal terveztem horgászni, a szemben lévő etetésen egy 2,70m hosszú pickerrel és mellette egy 3,60-as feeder bottal. A feedert kereső botnak szántam az etetéstől pár méterre akartam vele jobb halat fogni. A botokat függőleges állásba raktam a sodrás miatt, így kevesebb uszadékkal találkoznak zsinórjaim.

Kezdésnek a feederre kukoricát a pickerre csonti csokrot tettem negyed óra múlva már az első kárász volt a kezemben, ami az etetett helyről érkezett.

termeszetes vizeken 08
Első hal

Megvolt az első hal, amit még pár társa követett kb. 15-20 perces időközönként, Közben a feederboton is jelentkezett kapás, bevágás majd elég erős ellenállás, de hamar abba maradt a harc ugyanis kipattant a horog a hal szájából. Nem baj újra csaliztam. Eltelt vagy 2 óra a kezdéstől és alább hagyott a kárászok érdeklődése. A kereső botra a kukorica mellé két szem csontkukacot tűztem, amit belemártottam a banános dippembe. Nem kellet csalódnom ismét elgörbült a spicc és egy jobb hal küzdött most azonban jól tartott a horog. Pár perces fárasztás után megszákoltam a gyönyörű nyurgát.

termeszetes vizeken 09
Különösen értékes egy ilyen hal, ha természetes vízen sikerül fogni.

Már megérte kimenni, ha a nap hátra levő részében nem fogok, azt sem fogom bánni. Persze azért kegyes hozzám a folyó és még megmutatja bájait. Sikerrel kikormányoztam a pickerbotommal egy szép dévért.

termeszetes vizeken 010

termeszetes vizeken 011
Kisebb potykák is tiszteletüket tették, aminek örültem is. A vége előtt még pár kárász is elcsábult a csonti csokorra.

Lassan véget ért a nap. A nap nyerő csalija a csonti csokor volt. de a legszebb halat csonti kukorica szendviccsel akasztottam. Önfeledten sikerült szórakoznom. Sok szép halat fogtam.

termeszetes vizeken 012
Köszönöm Hortobágy ezt a csodás napot!
  • Írta: Dézsi Kornél
Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére