0
Your Cart

Match vs. picker, avagy baráti villámpeca a Szikin

Az elmúlt hetek szeszélyes tavaszi időjárása több alkalommal megtréfált, így kénytelen voltam napolni a pecát. A hét közepén végre sikerült szabaddá tennem magam és az idő is tűrhető volt, ezért telefont ragadtam, hogy társat kerítsek a délutáni programhoz. Attila szerencsére pont ráért, így pár óra múlva már a parton voltunk. Hétköznap lévén kevesen horgásztak, így kedvünkre választhattunk helyet a széliránynak megfelelően, mert a szél a napsütés ellenére igen erősen fújt.

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 01

A ládák felállítása után kajakeverésbe kezdtünk. Mindketten világossárga színű, kárászos kajával készültünk, amit kukoricával, illetve csontival és pinkivel tettünk még vonzóbbá a halak számára.

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 02

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 08

Az erős oldalszél ellenére egy matchbotot húztam elő, míg Attila a kényelmesebb picker mellett döntött. Kíváncsiak voltunk, hogy az intenzíven táplálkozó halak melyiket fogják nagyobb előnyben részesíteni. Nagyjából azonos távolságra horgásztunk; mindketten 35-40m-re kínáltunk fel a finom falatokat. Szinte egyszerre repültek a cuccok a vízbe és pár perc múlva már kézben voltak az első halak is.

Első halam egy bodorka volt, amit egy kisebb dévér követett, míg Attila zsákmányai a testesebb kárászok közül kerültek ki.

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 03

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 04Szépen összeálltak a halak előttünk; felváltva húztuk az egyen méretű kárászokat és az én esetésemről is teljesen eltűntek a keszegek. A borongós idő és az erős szél ellenére remekül szórakoztunk. Később Attila is matchbotra váltott, látván, hogy az úszós cucc fogóssága kezd felülkerekedni a pickerén.

Sajnos a pecára szánt 4 óra hamar eltelt, ezért szép lassan pakolni kezdtünk. Az eddig hiába várt pontyok mintha megérezték volna ezt; komótos kapást követően karikába maradt a finom keszeges bot jelezvén, hogy nem kárász lesz a zsákmány. Két aranyhasút sikerült partra segíteni gyors egymásutánban, és mivel mindenünk össze volt már pakolva néhány fotó és a halak visszaengedése után hazaindultunk.

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 05

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 06

match vs picker avagy barati villampeca a Szikin 07A rögtönzött házi teszt végül jól sikerült, hiszen mindkét módszerrel sikerült sok szép kapást kiharcolni. A finom fenekezőn előbb jelentkeztek a jobb halak, de az úszós peca egyre jobban működött és a napot végül mindketten matchbottal a kézben zártuk.

írta: Tóth István (Kistoth85)

Fotók: Gém Attila, Tóth István

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére