Ízelítő a Pontyvilág márciusi lapszámából

Sági Tamás:

A Chod rig egyik legfogósabb verziója

 

Kép-1

Már jó néhány leírás látott napvilágot magáról a Chod szerelékről, melyekhez ? pár gondolat erejéig ? szeretném hozzátenni a saját tapasztalataimat, bemutatni az elkészítését és elmagyarázni a funkcióját, illetve néhány ? szerintem lényeges ? dologra felhívni a figyelmét azoknak a pontyhorgászoknak, akik még nem ismerik, de szeretnék a közeljövőben alkalmazni, ezt a minden túlzás nélkül nagyon eredményes összeállítást.

Kép-2

A cikk megírásában nagy szerepet játszott, hogy ? amint látom ? jó néhány végszerelék mellett, a Chod sem mondható közkedveltnek és elterjedtnek a hazai horgászok között, míg az angol pontyozók körében jelenleg ez az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő szerelék. Márpedig, ha a pontyhorgászat őshazájában valami népszerű, azt nem árt jobban szemügyre vennie kis hazánk horgászainak is.

Kép-3

Christian Finkelde:

Ősz az Orienten 

Kép-1

Hínár, sár, tuskók, viharok és? nagypontyok. Az Orient meglehetősen hírhedt arról, hogy nagyon nehéz meghorgászni a hatalmas tározót, a szélsőséges körülmények miatt, amivel szembetalálja magát itt az ember.

Kép-2

Évek óta nem jártam az Orienten, úgyhogy már nagyon kíváncsi voltam rá, hogy milyen is ott mostanság a horgászat. A tavalyi évben először 2011 augusztusának közepén érkezetem a tóra olasz barátom, Fabio társaságában. Tudtuk, hogy valószínűleg nem ez az év legalkalmasabb időszaka, de mindketten szabadságon voltunk, ezért úgy döntöttünk, adunk a víznek egy esélyt. Megvettük az engedélyeket és a kikötőhöz autóztunk, majd megpakoltuk csónakjainkat, és útnak indultunk.

Kép-3

Shaun Harrison:

Bemutatkozik Shaun Harrison és a Quest Baits

Kép-1

1977-ben, még iskolásként kezdtem pontyozni. Mire kijártam a sulit, némi hírnévre tettem szert a környéken a kifogott halaknak köszönhetően, majd munkát kaptam egy horgászboltban. Akkoriban itt, a Walkers of Trowellben volt az Egyesült Királyságban a legnagyobb a horgászfelszerelés-választék. Szerencsém volt, az interjúra hívott 150 ember közül én kaptam meg az állást.

cikk 3 2

Teljesen mániámmá vált a horgászat már egészen fiatal koromtól kezdve, iskolásként még barátnőket is vesztettem miatta ? ezt jól meg kellett volna akkor jegyeznem, komoly pénzeket spórolhattam volna az elkövetkező években!

Az tűnt az egyetlen értelmes dolognak, hogy Horgászüzletben dolgozzak, ráadásul azt a feladatot kaptam, hogy hozzak létre egy pontyhorgász részleget.

Kép-3

2 thoughts on “Ízelítő a Pontyvilág márciusi lapszámából

  1. Már elnézést kérek mindenkitől előre is, de miért kell olyan mondatot megjelentetni egy horgászportál cikkjében, amiben olyan kijelentés áll, ami a valóságtól ennyire elrugaszkodott? Miszerint: ” ha a pontyhorgászat őshazájában valami népszerű”….
    Aki egy kicsit is utána néz a dolgoknak, az tudja, a Brit-szigetek lakóinak fogalma sem volt arról, hogy a ponty létezik, amikor a Kárpát-medence jóval honfoglalás előtti időszakában már ősi halász-horgász módszereivel célzottan fogták a pontyokat.
    A pontyot, mint halfajt, betelepítették a brit-szigetekre, ott nem őshonos. Az 1950-es években a ponty horgászata Angliában még gyerekcipőben járt, szemben a hazai, az akkori viszonyokhoz mérten fejlett pontyhorgász kultúrához.
    Miért nem lehet azt írni, amiről a cikk szól? Bojlizásról szól! A bojlizás őshazájáról!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .