Ízelítő a Pontyvilág januári lapszámából

Majoros Richárd:
Két hét a nagyhalak birodalmában (1. rész)

Június eleje lehetett, amikor nagybátyám felvetette, hogy nem ismételjük-e meg a 2010-es őszi palotási túránkat. Mivel 2011-ben még nem voltam hosszabb horgászaton, jónak véltem az ötletet, és szerettem volna minél több napot egyhuzamban eltölteni a vízparton. Vágytam a csendre, a nyugalomra, a pihenésre, amit a pontyhorgászat nyújt nekünk.

Kép-2

Mindenre és mindenkire kiterjedő egyeztetések után úgy döntöttünk nagybátyámmal, Emillel, hogy október 8-tól eltöltünk két hetet kedvenc vizemen, Palotáson. Tudom, hogy ez a tó nagyon furfangos és manapság rendkívül nagy nyomásnak van kitéve, de úgy gondoltam, van egy kis tapasztalatom ezen a vízen, és eljött az idő ezt újra kamatoztatni?

Kép-3

Miluše Hájková:
Féktelen Szabadság

Kép-1

A floridai pontyhorgászatok során az ember kicsit visszarepül a múltba, miközben aligátorokkal hadakozva, szabad ég alatt táborozva fejti meg a folyó és a halak titkait?
Amikor még Amerika nem az volt, mint napjainkban, az Apalachee indiánok táborában hatalmas volt a nyüzsgés. A gyerekek játszadoztak és visongva rohangásztak a wigwamok között? Az asszonyok és leányok egy csoportja a tűzhelyeket készítette elő, míg mások a közeli vadonban szárazfát és fakérget gyűjtöttek a tűzrakáshoz. Az indián dobok ritmusa messzire elhallatszott.

Andy Chambers:
Tíz nap a szigeten-WCC után a Madine-tavon

Kép-1

Miután keményen végigdolgoztam a World Carp Classic versenyt, úgy éreztem, ideje lenne végre egy kicsit horgászni, és egy-két madine-i pontyot becserkészni. Már csak a helyszínválasztás maradt hátra, de ez ? ismerve a tavat ? nem is lehetett kérdéses.

Kép-2

A verseny során szememet végig egy ? a vitorláskikötőhöz közel fekvő ? kis szigeten tartottam. Az év során végig szépen fogták rajta a pontyokat, és a verseny alatt is adott nem egy 20 kiló felettit.
A sziget legtávolabbi csücskét választottam tehát horgászhelyemül, melyet Jim barátommal osztottam meg. A körülmények kiválóak voltak, a szél is megfordult, és felénk, az öböl irányába fújt. Alig vártam, hogy elkezdhessem a horgászatot.

Kép-3

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .