Pontyjárás a Sáska horgásztavon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kellően szép őszi napokat mivel is lehetne tölteni mint kimenni a rohanó világból és kikapcsolódni pl: horgászni egy fantasztikusat. Ezen a napon én is ezt teszem és szerencsét próbálok a nekem már be is vált Haldorádós finom falatokkal. Tegyük össze a hasznost a kellemessel?. Reggel van 7óra nyílik a kapu a tóra. Nyitásra érkeztem és horgásztam már itt egy párszor lehetőség szerint mindig más helyre ültem le vagy ahova sorsoltak. A tónak  az északi oldalán még nem próbáltam szerencsét most itt az ideje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reggeli pillanatoknál mi is volna szebb.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Szerintem itt jók leszünk ideje letáborozni

Röviden a helyszínről. Hajdúszoboszló és Ebes közt található ez a 2ha tó  2011 júniusában nyitotta meg a kapuit a horgászok előtt. A tógazda és a tópásztor nagyon nagy lendülettel van benne hogy minél otthonosabb természetesebb és halasabb legyen ez a szép horgászpark. A tó óriása kb egy 12kg-os nyurga ponty. A helyszín megvan kezdődhet a az etetőanyag illetve a felszerelés készenléti állapotba helyezése!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
mai napra szánt kellékek

A mai napon a mézes pálinkás etetőanyagot fogom nagyon erőltetni a red tuning pelletét és a neki való kukoricát .Persze van még nálam más is amit próbálgatni fogok  nagy pontyos pellet, mandula bomba kukorica, gyümölcsvarázs, vadponty.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
a finomságok

Először bekeverem az etetőanyagot amíg áll foglalkozom a pálcákkal is.
Az etetőanyag:
– 2kg mézes pálinka
-1konzerv kukorica
-fél flakon pellet juice

Mivel 2 bottal fogom üldözni a halakat ezért 2 hasonló, de nem ugyanolyan technikával  fogom őket használni mi is ebbe a csavar?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ez

Tegnap este a nagyiféle törőszitán áttörtem mind a 2kg etetőanyagot száraz állapotban és így kaptam egy teljesen liszt szerű etetőanyagot a másik meg jókora darabos sok, szemes anyagnak mondható csalogatót. Így szemügyre is vehetjük hogy milyen finomságokat is tartalmaz ez a rendkívül komplex etetőanyag. Hogy is  pattant ki a fejemből? Ezt úgy kezdeném hogy ezen a tavon megrendezésre került az 1. éjszakai horgászverseny úgy vágtam neki hogy edzésnapra nem tudtam kijönni, meg semmi magyarul világtalanul vágtam bele és olyan etetőanyagot hoztam magammal ami ilyen teljesen homok állagú volt, ezzel az etetőanyaggal sikerült a 2. helyezést elérnem. Elkezdtem így áttörni az etetőanyagot 1-ből lett 2 kaja és sok szebb halat adott így. A mai napon is így akarok a halak kedvébe járni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
a pellet juice rendkívül sűrű aroma nekem nagyon tetszik vajon a halaknak is?

Etetőanyag bekeverve jöhetnek a fegyverek. 2 feederrel nyitom is meg zárom is a napot az egyik boton úgy nevezett klasszikus távdobó kosár lesz, míg a másik pecán  feeder gumis végszerelék található majd.

Felszerelésem: Shimano Speedmaster multi heavy feeder(365-426) rajta egy Shimano Nasci 3000 orsó 0.20as főzsinór
-Shimano Vengeance power feeder 360as  rajta egy Shimano Seido 3000sfa orsó azon 0.18as főzsinórral töltve.

A felszereléseket mindig úgy szállítom hogy azoknak a sérülés veszélye a minimális legyen a felszerelést mindig szétszedve hordozom, de kitaláltam egy olyan technikát mellyel gyorsan megoldható az egész. Dobóelőkét én is használok és úgy szoktam megoldani  hogy (vegyük a Speedmaster feederemet azt legtöbbször a 4.26os változatban használom annak kb. 9m dobóelőkét használok mi a trükk? lemérem a 9m-t annak az egyik végére elkészítem a végszereléket és szépen rátekerem egy kis létrára hagyok neki annyi  zsinórt hogy a bot mind a 3tagjába beletudjam fűzni a zsinórt a legutolsó gyűrűbe vagy a boton elhelyezett horogtartóba 1db csomóval rögzítem így visszatudom szépen helyezni a botot a vászonzsákjába illetve merev bottokjába. A létrán rajta van a felszerelés és a többi zsinór be van fűzve a létrát 1 gumival odafogatom szépen a zsákhoz. Amikor felszerelem összeillesztem a bot tagokat felhelyezem az orsót és a főzsinórt a dobóelőkével összekötöm. Szerintem így biztonságos gyors és praktikus az egész, felszerelés kész. Etetőanyag kész jöhet az alapozás.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
bekészítve megkeverve minden sínen van

A feedergumis módszernél  úgy fogom beélesíteni a dolgokat, hogy kinézek 1 támpontot oda bedobom, megjelölöm rutinszerűen rajta a bója és lövök be neki 20 kis gombóc etetőanyagot.
Nemrég vásároltam 1 nagyon jó kis csúzlit  ki is használom az adottságait

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
célpont bemérv?tűz!

Ezt a folyamatot 20x ismételtem meg  megtörtént az etetés az egyik boton a másikon pedig 15 jól megtöltött kiakasztott zsinórklipsszel végeztem el.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
valahogy így nézett ki

Elvégeztem mind a kettővel az etetést, jöhet a horgászat. A hosszabbik bottal a mézes pálinkás tengerivel próbálkoztam fűzve kibalanszírozott csali emeléssel a másikra meg a gyümölcsvarázs kukoricát próbáltam érvényesíteni. Nem is kellet sokat várni valami már nagyon húzogatta a spiccet majd idővel 1 jókora karikába veréssel jelezte, hogy neki ízlenek a dolgok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
a nap első hala (nem rá számítottam,de aki a kicsit nem becsüli?)

Ahogy visszadobtam a botot egy heves rántásra lettem figyelmes a másik boton. Beakasztottam és éreztem hogy ez már nem kárász lesz!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Te már az enyém leszel

Kimerítéskor észre vettem valamit hogy nincs rendben minden  ahogy belenéztem a halszájába?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
egy előkezsinór és 1 horog ült még a szájába valakinek nem volt szerencséje

A finomabb szerelésemmel nagyon szerencsétlenül jártam régi darab volt az etetőkosár 1 kicsit rossz volt és eltört ezért tenni kellett fel 1 másikat. Nemsokkal  rá a megint volt 1 jó kapásom és tettem amit tenni kell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
bájvigyor

Jöttek a halak kisebb nagyobb szünetekkel unatkozni nem hagytak a kapásaikkal csak az volt a gond hogy nem gondolták sokszor komolyan az ételt, beletúrtak és úgy hagyták. A finomabb szerelékemről állandóan levette valami a csalit 1 pontyot sikerült fognom vele úgy gondoltam teszek előre 1 lépést és megpróbálom azon is fűzni a csalit. Feltettem 0.10fonott előkét rá 1 Hayabusa Mutsu 8as horgot  és kipróbálom vele a pelletet. Ez a terv ki volt már találva én még úgy szoktam csalit tuningolni hogy van 1 dippes dobozkám abba van 6 féle folyékony aroma és felhasználás előtt bő 30-40peric hagyom benne a pelletet had legyen még vonzóbb az ereje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
a mézes pálinkás részlegen járunk

Úgy véltem hogy a pelletes megoldással kitudom cselezni az apraját meglepő módon kb 3-4perc múlva volt rá jelentkezőm. Biztos véletlen egybeesés volt feltűztem még 1 szemet és bedobva kb 15perc múlva megint volt 1 szép ejtős kapásom, a tóba rengeteg ivadék ponty található  ezt  úgy nézve szép jövő vár erre a tóra.
A pelletet hagytam pihenni inkább a mézes pálinkás kukoricát illetve a mandula bombás kukoricát használgatom. A tópásztornak Gyuszinak sok jót meséltem az új feederemről hogy ez a bot 1új generációba repíti a horgászt azt mondta hogy még sosem volt csúcskategóriás feeder a kezébe ez a beszélgetés ideje alatt valami rá is kóstolt pont arra a végszerelékre. Ott  ültünk a botnál és mondom neki fáraszd  ki a halat. Kézbevételkor mondta hogy nagyon átlehet mindent érezni ezzel a bottal és még rengeteg dicséretet tett hozzá.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
nem egy óriás, de jó élmény

Szeretném néhány szóval zárni a mai napi eredményt., az etetőanyag trükk 50-50%ba be jött mikor melyik kellett nekik. Evett a ponty de a nagyobbak nem aktivizálták magukat. A mai napon 7 méreten felüli pontyot fogtam kb vagy 5db méreten alulit meg 1 kárászt. Tudom ajánlani minden horgásznak ezt a gyönyörű és jó halállománnyal rendelkező tavat. Ahol szépen eszik a hal .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
együtt a kis család

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
mennyetek szépen haza jövő héten a szülőket keressük meg

 

Szerző: Kakuk Róbert
Fotó: Császi Gyula

[nggallery id=193]

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .