Feeder vs. Match

feeder_vs_match_01

Egy kellemes, napsütötte őszi napon ismét az Ürmösháti tavat vettük célba. Már jártam itt korábban, illetve olvashattatok is már egy élménybeszámolót. Most azonban nem feederbottal hanem matchbottal vettem üldözőbe a halakat. Velem tartott cimborám is ő a feederbottokat vette célba a halakat, így kicsit pontosabb képet kaphattok arról, hogy is muzsikál itt a két módszer. Illetve egy kis baráti versengésbe is betekinthettek, ha tovább olvassátok cikkem.

feeder_vs_match_02A horgászhely a nádas előtt bő egy méterrel

A horgászhelyünket a tó keskenyebb részénél alakítottuk ki. Itt a két part között a távolság 18 méter. Ideális terep matchbotra. A meghorgászandó távolság miatt elég volt bőven a 3.90-es match bár legszívesebben egy 3.60-assal próbálkoznék itt, de sajnos nem rendelkezem ilyen hosszúságú bottal. Etetőanyag gyanánt édes íz világút választottam, méghozzá a Target családból a kuglófosat. Az etetőanyagot bekevertem, és míg szívta magát a kaja összeállítottam a felszerelésemet. Főzsinórom 18-as volt előkém 16-os horog mérete 10-es. Az úszó egy 4g teherbírású waggler amit ha kell, később ki tudok cserélni nagyobbra, de a szél se fújt és a víz mélység is 1.7m körül volt így az elején nem láttam szükségét nagyobb úszónak.  Barátom két feederbotot vettet be, egyik 3,30m míg a másik 3,60m hosszúságú.

feeder_vs_match_03

Alapozó etetésként a bekevert egy kiló kaja felét beszórtam.

feeder_vs_match_04Alapozásra szánt gombócok

Csalinak különböző ízű pelleteket, kukoricákat szántam. Az első hal barátomnál jelentkezett egy majdnem 7 kilós amur személyében. Körülbelül 15 perces fárasztás végén sikerült partra terelni, egy gyors fotó majd mérlegelés és fertőtlenítés után úszhatott is tovább.

feeder_vs_match_05Gyönyörű hal a csali lebegő dinnyés pellet

Szép hallal nyitott cimborán, örömünk határtalan volt, gyors újra csalizás után ment is vissza a feeder a helyére. Én is végre elkezdtem horgászni, kezdettben a kukoricát erőltettem. Különböző dippekbe mártva, azonban ez az elején nem hozott sikert.

feeder_vs_match_06A következő hal is barátomnál jelentkezett egy ponty személyében.

A csali ismét lebegő dinnyés pellet volt. Nem gondoltam volna, hogy ezt követően nem sokkal később ismét a feederbot spicce görbül el és még mindig nem az úszóm merül a habokba.

 feeder_vs_match_07

Mivel még nem volt kapásom, így pelletet raktam fel és vártam hátha add valamit. Így is történt, nem kellet sokat várnom a pelletel csalizott horgomon végre megérkezett az első hal.

 feeder_vs_match_08

Örültem neki, élvezett volt matchbottal kifárasztani. Szinte csoda történt, hiszen a kezdeti sikertelenség után a következő halat is én könyvelhettem el, úgy látszott kezd beérni etetésem és működik a pellet.

 feeder_vs_match_09

A pontyom után sajnos megálltak a halak így fél óra után ráetetést végeztem annak érdekem, hogy sikerüljön újra halat fognom. Közben a feederboton is jelentkezett egy újabb pikkelyes.

 feeder_vs_match_010

Majd nekem is sikerült halat szákolnom mézes pellettel.

 feeder_vs_match_011

Ez a hal volt nálam az utolsó ezen a napon. Barátom azonban még indulás előtt fogott még egy pontyot.

 feeder_vs_match_012

Jó kis horgászat volt, egész szépen ettek a halak. Bár ezen a napon a feederbot eredményesebbnek bizonyult, mint a match.

 feeder_vs_match_013

A nap nyerő csalijai

Én három pontyot fogtam, míg társam négy pontyot és egy amurt. Ezen a napon sokkal jobban működtek a pelletek mint a kukoricák.  Nagyon szép időben horgászhattunk.

Mindenkinek eredményes horgászatot kívánok! Görbüljön!

Írta: Dézsi Kornél

Fotó: Dézsi Kornél, Bartha Ferenc

[nggallery id=187]

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .