Nagyobb fogások a Tisza-tónál

hármashorog

A nagy őszi horgászszezon kezdetével a halászati, horgászati jogsértések is gyarapodnak. Társaságunk, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft., halászati őreinek tapasztalatai és a szabálysértési eljárások alapján az idei évre visszatekintve is elmondható, hogy a Tisza-tónál csaknem megszűntek a korábban elterjedt kisebb ?megélhetési? orvhalászati tevékenységek, ezzel szemben nőtt az engedély nélkül horgászók száma. Egyre többen próbálnak horgászjegy nélkül pecázni a Tisza-tavon, de a felderített esetek gyakorisága köszönhető a halőri ellenőrzés eredményességének is.

Beszámolhatunk arról, hogy halászati őreink megfigyeléseinek és felderítéseinek köszönhetően a közelmúltban több száz méter nyakzóháló került lefoglalásra. Használóira kiszabott büntetési tételek elérik a fejenként kétszázezer forintos halvédelmi bírságot. Az elkobzott hálók méretéből és a hálószemekből arra lehet következtetni, hogy a rabsicok a nagyobb, nemes halakra vadásztak.

Sajnálatos tény, de a társaság halvédelmi gyakorlatában külön sikernek számít, hogy egy, a tározótérnél más szervezet őrszolgálati feladatait ellátó hivatalos személyt is sikerült nagyobb méretű varsák kezelésén tetten érni. Az elkövető minden bizonnyal nem számított az ellenőrzésre, mert fényes nappal, a nyári turistaforgalomban, tiltott tevékenysége gyakorlása közben sikerült lefülelni.

A halvédelem tehát jó kezekben van a Tisza-tónál, ugyanakkor halászati őreink tájékoztatásában, segítségnyújtásban is rendelkezésre állnak a horgászvendégek számára.

Ezúton mondunk köszönetet a becsületes horgászoknak valamint társadalmi halőreinknek és bízunk abban, hogy mindnyájunk: horgászok, kikötősök, rendőrök és halőrök kölcsönös segítségnyújtása további eredményekhez fog vezetni.

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

harmashorgok

hl

harmashorgok3

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .