Nyújtsd a kezed

nyujtsd-kezed-011

A napokban a Top-fish horgász egyesület vezetősége egy olyan eseményt bonyolított le, amire idáig nem nagyon volt példa. Tíz értelmi fogyatékos embert hívott meg horgászni egy napra a Szeged utcai Szabadidőparkba. A horgászatra a fiúkat két gondozó is elkísérte, akik maguk is szívesen horgásznak szabadidejükben. Az intézet falai között nem sok kikapcsolódási lehetőség adódik a bent lakók számára, így ez a kis kirándulás sokaknak egy életre szóló élmény volt. A horgászat minden részletét élvezték. Volt közös etetőanyag keverés, szerelés, fenékmérés.

nyujtsd-kezed-03

nyujtsd-kezed-05

nyujtsd-kezed-07

A legnagyobb élmény mégis csak a halak fárasztása volt. Egymás után repkedtek a kárászok, hihetetlen nagy élményt okozva a bot végét fogó újdonsült horgászoknak. Volt aki pontyot is akasztott, de a fárasztást hamar szakítás követte, de még ez is élményszámba ment, nekik ma semmi sem ronthatja el a kedvüket.

nyujtsd-kezed-011

SONY DSC

nyujtsd-kezed-013

A horgászat befejeztével mindenki büszkén állt a közös zsákmány fölött, és még büszkébben dobálták visszafele a halakat. Igaz volt aki minden áron megakarta enni a zsákmányát, de sikerült inkább egy finom ebédre rábeszélni a tó kivalló éttermébe.

nyujtsd-kezed-028

nyujtsd-kezed-026

Visszatérve az intézetbe mindenki lelkes élménybeszámolóba kezdett a társaival, és büszkén mutogatták a kapott csekély kis ajándékaikat. Mi is kaptunk tőlük ajándékot mégpedig saját készítésű üllő párnákkal ajándékoztak meg minket.

nyujtsd-kezed-029

Ezeknek az embereknek az önzetlen kedvességét nehéz volt ott hagyni, de ezt az élményt már nem veszik el sem tőlük, sem tőlünk.

Köszönet a Szeged utcai Szabadidőparknak a vendéglátásért!

írta és illusztrálta: Topfish

 

[nggallery id=164]

One thought on “Nyújtsd a kezed

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .