Hajdú-Bihar Megyei Ifjúsági Horgásztábor

p6301065

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége hagyományos ifjúsági horgásztáborát immár 21. alkalommal rendezte meg 2011.június 29 és július 08 közötti időszakban ezúttal Gávavencsellőn, a János tó és hajókikötő területén. A táborozáson 22 fő lelkes és elkötelezett horgász kergette a halakat és tette próbára horgásztudását és horgász-szerencséjét.

Igazi nyári kánikulai időjárás örvendeztetett meg bennünket és segítették programjaink megvalósítását az első két nap során, majd beköszöntött az ?esős évszak? és dagaszthattuk az igazi, hamisítatlan tiszai agyagot a magunk és szállásadóink nem kis bánatára. A hőmérséklet is alaposan visszaesett, negatív országos rekordokat döngetett. Már-már veszélyben láttuk az utolsó nagy megmérettetés, a halfogó versenyünk megtartását, de az égiek az utolsó két napon mellénk álltak, visszatért a nyár.

p7051175

A víz közelsége a legelszántabbakat arra ösztönözte, hogy összeszerveződve, már a hivatalos ébresztő előtt 4 órakor a felkelő nap sugarai a vízparton találja őket. Ezt megfelelő felügyelet biztosításával lehetővé is tettük számukra.

Megszállottságukat jól példázza, hogy minden délután megfőztek egy nagy üst kukoricát és minden este csónakból beetették a horgászhelyükön. Nagy buzgalmukat sajnos a halak nem értékelték az elvárt mértékben. Sok 10-30 dkg-os kárász és lapos keszeg mellett több 40-60 dkg-os süllőt sikerült fogniuk, bár a legnagyobb is csak 64 dkg-os volt. A ragadozók előszeretettel vágtak rá a twisterekre, így csaknem az egész tábor pergetésre adta a fejét, nem győztük pótolni a beszakított illetőleg megcsonkított műcsalikat.

p7071230

Azonban a táborozás ideje alatt nemcsak horgászhattak, de számos egyéb programon vehettek részt a fiatalok. A tervezett programjainkat sajnos a kedvezőtlen időjárás felülírta, de sort keríthettünk Tiszabercelen a máig üzemképes állapotban megőrzött széntüzelésű, gőzgépekkel működtetett belvízátemelő szivattyútelep megtekintésére, amely ipartörténeti műemlék, ellátogattunk és megcsodálhattuk Bessenyei György idő által megviselt szülőházát is, növelve az élmények számát.

A borongós keddi esténken a zsákmányolt halainkból halsütést rendeztünk, melyen megvendégelhettük vendéglátóinkat is, kifejezve elégedettségünket a kapott szolgáltatások iránt.

Szabadidőikben sem unatkozhattak a fiatalok, hiszen focizhattak, csocsózhattak, horgászfilmeket nézhettek, sőt csocsóbajnokságot is szerveztünk horgászfelszerelés díjakért.

p7071356

A fiatalok nagy várakozással tekintettek a már megszokott négy tusa vetélkedőnk felé, hiszen tudják, hogy a legjobban szereplők serlegeket, érmeket, okleveleket és értékes horgászfelszereléseket nyerhetnek. A négy tusa vetélkedők gyermek és ifjúsági korcsoportban barkácsolás, célba dobás, szellemi vetélkedő és halfogó versenyszámokból állnak, figyelembe véve a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottságának szempontrendszerét.

A tábort szokásainkhoz híven szalonnasütéssel, tábortűzzel zártuk.

?Nagyon tetszett a tábor, jó volt a hangulat bár, nem sok halat fogtunk. A szabadidős programok változatosak voltak. Egy baj volt csak, hogy nagyon hamar eltelt a tíz nap, de remélem, jövőre megint találkozunk.?- írja élménybeszámolójában az egyik táborlakó. ?Jók voltak az egyéb programok is, egész jó volt a tábor. Jövőre is megyek!?, mondja a másik.

p7031108

A résztvevő fiatalok nevében köszönetemet fejezem ki támogatóinknak, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének, mely a részvételi költségek felét biztosította, a megyénk horgászegyesületeinek, amelyek a fiatalokat delegálták és azoknak az egyesületeknek, amelyek különdíjak felajánlásával emelték táborunk színvonalát, így a Bihar HE, Debreceni Vasutas HE, Nádudvari HE, Sárrétudvari HE, Tiszacsegei HE .

Nem feledkezhetek meg az Energofish Nagykereskedelmi Kft. csapatáról, akik a díjak, ajándékok megvásárlásához 50%-os árengedményt biztosítottak. Hajdú Tamás neves versenyhorgászunkról, aki az ismert, sőt elismert Special Mix etetőanyag gyártójaként etetőanyaggal támogatott bennünket. Azonképpen az általunk is látogatott horgászboltokról -Csali Butik, Dream Fish, Kecsege, Tati, Top Fish-, amelyek vásárlási kedvezményeket, ajándéktárgyakat ajánlottak fel a résztvevőknek. Sőt Horváth Zoltán sporttársunk, a helyszín avatott ismerője és a Dream Fish horgászbolt vezetői személyesen mutatták be a táborozóknak a legújabb technikát, módszereket és használatukat.

Hálával gondolunk a Debreceni Vasutas Horgász Egyesület tagjaira, Bihari György, Szirák István, Zoványi Béla sporttársakra, akik személyes közreműködésükkel, szabadidejük feláldozásával, munkájukkal hozzájárultak a tábor sikeres lebonyolításához és emelték rendezvényünk színvonalát.

Debrecen, 2011-07-21

Csizmadia István
táborvezető
Hajdú-Bihar Megyei I.B. Ifjúsági és Oktatási Bizottság vezetője

[nggallery id=143]

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .