King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

Debrecenből nagyon korán kellett elindulnom, hogy a kiírt időpontra a helyszínen lehessek, de a pontos tervezésnek és a forgalomnak hála, gond nélkül érkeztem meg Adácsra 5 óra 30 percre. Itt a helyi lakosságtól érdeklődve megtudtam hol a horgásztó. Gondolom mindenkinek egyértelmű volt, de ismeretlenül hajnalban semmi támpont sem vezetett, még a GPS sem jelezte, mint POI. Első alkalommal horgásztam a vízen, előzőleg csak ismerősöktől tudtam információt nyerni róla. Tudtam, hogy jelentős dévér állománnyal rendelkezik, valamint lehet számítani a verseny alatt beeső pontyokra. Szinte bárkivel beszéltem, mindenki a kitartó apró halazást javasolta. A tóról bővebb információ található itt: http://www.adacsihorgaszto.hu/. Rendezett szép környezet, 70 hektár vízterület, hatalmas hosszú egyenes gátoldal, ideális versenyhelyszín. Sok kis bérelhető házzal és nyaralóval az egyik oldalon, egyenes pályával a másikon. Sok bojlis versenyt is rendeznek itt, gondolom a csapatok elhelyezése miatt, mert őszintén engem a halállomány és az eddigi fogások nagyon nem győztek meg, hogy ez egy igazi nagy halas víz.
 

A felkészülés és tervezés végén összeállított keverék a következőkből állt:
– 2 kg Match Zoom bodorkás
– 2 kg Match Zoom nagy dévér
– 30 dkg Carp Zoom angolmorzsa
– 1 flakon folyékony karamell aroma
– 2 csomag karamell Aroma plus
– fél kg forrázott mikro mag vegyesen(köles, repce, lenmag, jugarmag)
– fél liter csonti
– 25 dkg vágott giliszta (frissen vágva apránként dobás előtt)

King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

Ezzel kívántam az odatévedő pontyokat megállítani, a dévéreket kárászokat ott tartani, és lehetőleg a nagyobbakat megfogni. B tervnek volt nálam egy fűszeres etetőanyag, de végül nem nyúltam hozzá.

King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

Az alkalmazott felszerelés egy medium heavy Mitchell és egy light Shimano catana (multi feeder-picker) botból és a hozzá passzoló orsókból állt. Mindenképp a pickert akartam eröltetni, időjárástól és kapókedvtől függően 270-330 hosszban. A Shimano Catana multi feeder ugyanis rendelkezik egy variálható taggal.

Előző nap ugyanezekkel az anyagokkal és eszközökkel egy másik tavon 20 kg fölötti fogást tudtam produkálni 6 óra alatt nagyrészt apróhalakból, folyamatosan húzva, illetve 3 pontyból amit a light feeder szépen kivezetett közelről. Kellőképp felkészültnek éreztem magam testben lélekben 🙂

King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

Érkezéskor még biztató időjárás fogadott, de kipakolásra már hatalmas szél ostromolta a vizet és a partot. Az alapozó etetés még biztatóan telt, de a dobásoknál már meggyűlt a bajom az elemekkel. A pillekönnyű light felszerelést lehetetlen volt pontosan irányítani, még nehezebb a parton elhelyezni. A felcsapó, olykor fél méteres hullámok a kapások észlelését tették lehetetlenné, az alsó áramlatok a zsinór feszítését. Ezen még a korábban ellesett, csavarral tuningolt megcsúszás gátlós kosár sem segített. 40 centis előkét és könnyű felszerelést használni ilyen körülmények között nem optimális, de kitartottam. Kitartásom 8 törpe és 3 dévér koronázta délután 1 órára. A vágott gilisztáimra rendre megjelenő törpék sok bosszúságot okoztak, felrágták magukat a horogra, és kapás nélkül csücsültek sok esetben 10 percet. Ekkor már tudtam, hogy váltanom kell, vagy menthetetlenül lemaradok.

Ugyanezzel az etetőanyaggal, de jóval bentebb kerestem a kóbor pontyokat. 3 óra alatt sokféle csalit és módszert alkalmazva sikerült is egy közel 2.5 kg-os példányt matracra fektetni, ami meghozta a reményt és a lelkesedést, de a lefújásig nem sikerült a társait megcsípni. Ettől függetlenül elégedetten zártam a versenyt, mert bár nem tudtam az élmezőnybe férkőzni, egy nehéz terepen tudtam pontyot fogni, és tisztesen helytálltam nehéz körülmény között is.

King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

Mellettem egy horgásztárs (és még jó páran a mezőnyben) a klasszikus szúnyogos földes technikát alkalmazta. utólag elmondta, hogy az etetőanyagra egyáltalán nem reagáltak a dévérek Nála, csak a földre. Velem ellentétben egy merev, gerinces pickert használt (Shakespeare Mach I 240), amivel több volt a halvesztése, de kezelhető maradt a szélben is. Mindenesetre működött, 6700g keszeget szedett ki vele, bár a dobogóra és élmezőnyre ez is kevés volt.

70 versenyző 3 szektorra volt osztva (csak), így a szektorok is relatív nagy létszámúak és területűek lettek. az "A" szektor első 6-8 helye például halasabb lett, míg a többi küszködött minden halért. A "B" szektor minden versenyzője panaszkodott, itt a győzelemhez az utolsó 10 percben beeső 6800g-os ponty kellett. "C" szektorban pedig elegendő lett 4000g össz fogás is, itt sokan halatlanul zártak.

King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

Kellemesen elfáradtam és tanultam a nap eseményeiből, ettem egy finom gulyást és elindultam haza. Ha lesz "legközelebb" már másképp készülnék ugyanide, mindenesetre nem zártam örökre szívembe a helyet.

A mezőny és az eredmények megtekinthetők és elemezhetők itt: http://kingbaits.hu/ii-king-baits-feeder-triatlon-kupa-eredmenyek-adacs

Következő helyszín Maconka
írta és illusztrálta: János / GRD"

One thought on “King-Baits feeder triatlon I. forduló, induló szemmel

  1.  
    Hello!
    Jó kis írás lett, grat hozzá!
    Az etetőanyagos kép alatti részt olvasva csak ennyi jutott eszembe: "Ezért jó a Mach1-es", aztán láttam, hogy a melletted ülő horgász is azt használta… 🙂
    Ezekkel a horgászversenyekkel csak az a baj, hogy mindig utólag tudjuk, mi lett volna a jó, de hát ez része ennek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .