Halasítás ? tópart rendezés ? környezetvédelmi nap

felkialtojel

Április első hetében kezdi meg a hasznosításában lévő látóképi- illetve fancsikai tavak valamint a Keleti-főcsatorna idei halasítását a Megyei Horgász Szövetség. A horgászhelyek megközelíthetősége érdekében a különféle terepjárókkal, traktorokkal összevágott, járhatatlan tóparti szakaszokat a Szövetség a haltelepítések előtt földmunkagéppel szeretn é rendbe hozatni, elsimíttatni – feltéve, hogy azt a természeti, időjárási körülmények is lehetővé teszik.

A Magyar Országos Horgász Szövetség hagyományaihoz híven ebben az évben is meghirdette a Horgászok Országos Környezetvédelmi Napját, melyre április 16-án (szombaton) kerül sor. Felhívjuk és kérjük valamennyi horgászegyesületet és horgászt, hogy a vízkezelő horgászszerve zetek erre a napra szervezzék a vizeik partján a környezetvédelmi munkát, illetve a vízzel nem rendelkező egyesületek tagsága vegyen részt a leggyakrabban látogatott horgászkezelésű vizeken folytatott munkában.

Ezen a napon közös munkával tegyük rendbe vizeink partját, szedjük össze, szállítsuk engedélyezet t lerakóba az ott található szemetet, hulladékot, rendezzük vizeink környezetét, a horgászhelyeket, tevékenységünkkel óvjuk a víz minőségét.

Kérjük, hogy a látóképi illetve fancsikai tavaknál is szüneteljen ezen a napon 7-10 óra között a horgászat, és ez idő alatt a helyszínen kiosztott műanyagzsákokba gyűjtsük a szemetet, amit elszállíttatunk.

A munkában résztvevők a nap további részében díjmentesen horgászhatnak.

Közös érdekünk a vizek és vízpartok tisztasága, rendje.
 

Debrecen, 2011. március 22.
 

Hajdú-Bihar megyei Horgász
Szervezetek Szövetsége

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .