A jég veszélyei 2 ? Avagy a fizika törvénye mindenkire vonatkozik

A jég veszélyei 2 - Avagy a fizika törvénye mindenkire vonatkozik

Történetünk egy szokásos későn kelős, vasárnapi napon kezdődött, amikor már túl későn keltünk fel ahhoz, hogy pecázni menjünk, de korán van, hogy egy szép napsütéses napon semmit se csináljunk. Aznap, amikor kinyitom a szemem meglepően szépen süt a nap és a zsigereimben érzem, hogy itt ma kell hogy valami történjen. -Nem is késlekedek sokat felhívom Misi barátomat, éppen mit csinál? Mondta, hogy épp semmit. Na nem is kellett több megfogalmazódott a fejemben a gondolat, hogy mi lenne ha ki néznénk Zsolti barátunkhoz a Szentannapusztai víztározó kezelőjéhez. Megbeszéltünk Misivel fél óra múlva egy találkozót. Érdeklődtem Zsoltitól, hogy áll a tó ki van-e olvadva vagy be van fagyva? Végül be is van fagyva meg nem is, (bármit mondott volna az nekem megfelelő válasz, hiszen egy ilyen gyönyörű napon nem ülhetek otthon) a megfelelő választ kaptam!

 

Felvettem Misit és a rettenthetetlen csukázási kedvünk egyből átváltott egy korai ( talán egy túl korai spicc botozásra, sebaj mind ez úgy is csak egy gondolat maradt?) Kiértünk a tóhoz ahol nagy meglepetés fogadott minket a tó valóban be van fagyva (bár közel sem biztonságos szinten!!!) Zsolti a szokásos egyedi és személyre szabott módon üdvözölt minket. Megvitattuk az élet nagy dolgait és közben fogyasztottam egy keveset, mert minden rendes tógazda így fogadja a kedves vendégeket, barátokat. Részemről túl nagy bátorságot és ihletet merítettem, hogy Zsolti után menjek a jégre és itt jelent meg a súlybéli és az extra vékony jégen való közlekedés tapasztalati különbségünk?

 

 

A jég veszélyei 2 - Avagy a fizika törvénye mindenkire vonatkozik

 

 

Zsolti minden probléma nélkül ráment a jégre én meg minden további nélkül tapasztalatlanságomnak és többlet súlyomnak köszönhetően probléma mentesen beszakadtam derékig a jégbe. Nem árulok el túl nagy meglepetést, hogy 100kilós testsúllyal rámenni a 3,5centis jégre koránt sem bölcs dolog.

 

 

Először kiült saját és barátaim arcán a riadalom, majd amikor sikerült kikászálódni a jeges vízből mindenki sírva nevetett a produkciómon. Annak örülök, hogy ezt a történetet fényképpel vagy videóval nem tudom illusztrálni.

 

 

A jég veszélyei 2 - Avagy a fizika törvénye mindenkire vonatkozik

 

 

Aki már szakadt be a jégbe az tudja miről beszélek, aki meg nem annak kívánom, hogy soha ne történjen vele ilyen és csak és kizárólag akkor menjen rá a jégre, ha azt a víz kezelője is biztonságosnak tartja!

 

 

Mindenki inkább olvassa el a néhány hete megjelent cikket amiben a jég veszélyeiről olvashattok! Most hogy az idő újra hűvösebbre fordult ismét aktuális a téma a tavak vize újra visszafagy. A történet rosszabbul is elsülhetett volna de jó lecke volt számomra. Bárcsak én is komolyan vettem volna és akkor nem kellene zsibbadó lábbal írni erről a témáról nektek!

 

 

Írta: az egyszeri horgász

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .