Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség évértékelése

Hajdú-biahr megyei horgász szövetség

Véget ért a 2010-es év, és mivel mással kezdhetnénk az új esztendőt, mint egy tavaly évi értékeléssel. Dr Veres Ferenccel a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség  ügyvezető elnökével beszélgettünk, aki az alábbiak szerint értékelte a 2010-es évet.  Ilyen kérdésekre kaptunk választ, mint "Mennyien váltottak horgászengedélyt megyénkben?", "Mennyibe fog kerülni 2011-ben a területi engedély?", "Mennyi szabálysértést eljárást kezdeményeztek?"

Hogyan alakult a 2010-es évben a horgászati kedv?

A kedvezőtlen időjárási körülmények, így a hosszú hideg tél, az árvizek, az egymást érő esőzések – melyek következtében a vizek partját szinte meg sem lehetett közelíteni – máskor a kánikulai hőség mellett a gazdasági válság, a pénzhiány egyaránt közrejátszott abban, hogy az előző évi 13.000 főnél mintegy ezerrel kevesebben váltották ki az idén a horgászengedélyeket a megyében.

 

Hogyan befolyásolta ez a Szövetséget?

Csökkentek tehát a horgászcélú befizetések, így a halvásárlásokra is kevesebb pénz jutott. A 2009. évi 88 millióval szemben az idei évben 80 millió forintot tudtak ilyen célokra fordítani a horgász szervezetek.

Telepítés a Látóképi tározóba

 

Mit jelent ez számokban kifejezve?

Mintegy 1300 mázsa pontyot és keszegfélét valamint 50 ezer darab ragadozó halat telepítettek a fancsikai és a látóképi tavakba, a Keleti-főcsatornába, a Hortobágy-Berettyóba illetve a horgászegyesületek hasznosításában lévő vizekbe.

 

Hogyan alakulnak a területi engedély árak 2011-ben?

A 2010-es évben is csak a felnőtt engedélyek drágultak, a jövő évi engedélyek árai pedig a Szövetség egyetlen vizénél sem emelkednek. Az állami jegy és az új belépők részére törvényileg előírt alapismereti vizsgáztatások díja – az idén 800 horgászjelölt tett vizsgát – sem kerül többe jövőre. A vizsgáztatások ezután is minden hónap első hétfőjén lesznek : Debrecenben a Technika Házában, vidéken pedig az egyesületi székhelyeken.

2010-es harcsafogó verseny

 

Meddig érvényesek a tavalyi engedélyek?

A téli horgászat kedvelőire tekintettel a területi engedélyek érvényességét január 20-ig most is meghosszabbítottuk, egyben óva intünk mindenkit a jégen tartózkodástól. A tavak 1 méterrel magasabb szinten fagytak be, mint a korábbi években, így különösen nagy a veszély!

 

Milyen és mekkora bírságokat kellett a 2010-es évben kiszabni?

Ez évben 220 horgász ellen indult szabálysértési eljárás rendőrségi illetve halőri feljelentések alapján, 10-50 ezer forintig büntetett az illetékes hatóság.

 

Ezúton kíván a megye minden horgászának a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség sikerekben gazdag Boldog Új Évet.

2 thoughts on “Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség évértékelése

  1. A 80.millából a partot kaszálni is kellene mert már járhatatlan, a viz meg annyira gazos,hogy horgászhatatlan(Keleti – Főcsatorna) Akkor meg minek a hal ha nemtudunk  kimenni horgászni,ha kijutunk akkor meg csak a sok gazzal bajlódunk.  Aki nem hiszi járjon utánna!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .