A természet hatalma…

Kicsit ráfagyott a pálcára az eső

Talán az egyik legőrültebb horgászatunkon vagyunk túl. Nem gondolom, hogy normális dolog, amit csináltunk, de ha valami előre  fixálva van, mit tehet az ember? Már napokkal előtte megbeszéltük, hogy szerdán horgászat. Amikor felkeltünk, még szállingózott a hó, és a hőmérséklet is fagyhoz közeli volt. Mire azonban mindenkit össze fújt a szél, addigra már az ónos eső esett. Gondoltuk el áll, ezért útnak indultunk. Csukázni mentünk. Volt nálunk csalihal, de a pergető felszerelés sem maradt otthon.

Befagyott botgyűrűk
Befagyott botgyűrűk

Horgászhelyünkön hamar kiderült, hogy a pergetés nem lesz eredményes. 2 dobás után az összes gyűrű befagyott. Így váltottunk a csalihalas verzióra. Ezzel csupán annyi volt a gond, hogy amint ráesett az orsóra az eső, egyből megfagyott, így használhatatlanná vált ez a botunk is.

ráfagyott a körforgóra
ráfagyott a körforgóra
Picit fagyott
Picit fagyott

Egy idei még áztattuk magunkat, majd jobbnak láttuk elázott felszerelésünk összeszedését és a távozást. Itt az ideje belátni, a december itt van és vele együtt a tél is. A képeket érdemes megnézni!

[nggallery id=82]

2 thoughts on “A természet hatalma…

  1. Üdv!
    Ezen a tavon én is voltam, azon a héten, amikor Ti, csak vasárnap. Mondta is a tógazda, hogy jártatok ott, de a legembertelenebb időben. Na amikor én voltam, saját magamnak törtem a jeget ilyen nagy 3-4 méteres fa rudakkal, vagy 6-7 léket csináltam, de semmi kapásom nem volt, meg visszafagytak a lékek. De ha tényleg annyi hal van benne, ahogy mondta a tulaj, akkor nem értem miért nem jött csukesz……

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .