Egy kis történelem…

Csalibutik

1993 év nyarán gondoltunk egy merészet, ( miután a család három tagja már lelkes horgász volt ) nyissunk a Tócóskertben egy kis horgászboltot. Ez egy külön városrész, s eddig át kellett menni a városon a horgászni vágyóknak, ha friss csalival kívántak útra kelni kedvenc szórakozásuk végzéséhez. Szép hosszú őszi időt jósoltak és Mi szeptemberben megnyitottunk… Hamar híre kelt, hogy immár itt a közelben is beszerezhetik a horgászok a szükséges felszereléseket, kiegészítőket, csalikat és a többi kütyüt. Igyekeztünk, hogy a különféle horgászmódszereket kedvelők megtalálják a kedvükre valót.

Óvónőként pártoltam át a családi vállalkozásba, kezdetben igen kezdetleges horgászismerettel. Volt mit tanulnom! Főleg ha zsargon nyelven kértek tőlem valamit: van 2-es tű? Hűha, csak nem varrnak is a horgászok? Teflon vég a spiccre, medvetalp,T elosztó, na ezek mik lehetnek? Biztosan van – segítsek megkeresni? Nem tetszik tudni? Nem én, de megkeressük!

Csalibutik

Sneciző úszó, csukázó úszó, önsúlyos úszó stb. stb. Sokat tanultam a vevőktől is, volt aki készségesen segített. Mikor megláttam egy tál nyüzsgő csontit hátrahőköltem. Na ne! Nekem ezt is kell árulnom?
Azóta fel is tűzöm a horogra- ha kijutnék a partra egy jót matchezni… egy jó feltolós úszós kapás?! Jó is lenne.

Egyébként a boltban a légkört úgy igyekeztünk kialakítani, hogy " KLUB " jellege is legyen. Alkalom és hely egy kis élmény beszámolóra, tapasztalatcserére, dicsekvésre. Mire észrevettük, megalakult a " nagyot mondók klubja ", mellesleg nem véletlenül.

Csalibutik

Újdonság a horgászok számára a BALZER bemutató és teszthorgászat volt, ahol nem csak nézegetni lehetett a felszereléseket, hanem élesben ki is próbálni. Nagy sikere volt, több mint 250-en látogattak ki az Ohati tavakra. A boltunk a BALZER termék partneri hálózatának a tagja és szervize, másodjára is sikeresen végződött ez a bemutató. Mivel a horgászok részéről történő visszajelzések azt mutatják, hogy igény volna hasonló rendezvényekre, szervezésbe és tárgyalásokba kezdtünk ez ügyben.

Csalibutik

A boltban sok személyes jellegű beszélgetésekre kerül sor a horgászokkal, ami nem a horgászatról szól, így igazolódni látszik azon elképzelésünk, hogy nem csak simán egy boltot akartunk, akarunk üzemeltetni. Bizonyíték erre a 16 éve hozzánk járó hűséges vásárlóink is akiknek mi a következő években is igyekszünk szolgálni, hogy kedvükre találjanak nálunk olyan felszerelést, amivel eredményesen horgászhatnak. Legyen továbbá idejük ebben a felgyorsult világunkban egy kis lelki regenerálódásra, pihenésre, szórakozásra, amit ez a szép sport nyújt számukra. TELE SZÁKOT !!!!

Csalibutik

 

Végezetül szeretnék megosztani önökkel olyan humoros szösszeneteket, amelyek a bolt nyitása óta történtek, hangzottak el. A lista nem teljes, arra sem a hely sem az idő nem lenne elegendő. Azoktól akik esetleg ráismernek a szituációkra elnézést kérek, de nem sértésnek vagy gúnyolódásnak szánom az alábbiakat, egyszerűen jópofának, humorosnak találtam azokat.

Dolgok amiket a boltunkban kerestek:

vőfélybot, balettcipő, savanyú káposzta, hólapát, az a kis fekete amit abba a fehérbe kell tenni, élesztő, virág állvány, kabátra gomb, lenolaj kence, csiszolóvászon, hajháló, úszógumi,napelem, rotációs kapához fog stb.stb…

Kérdések, kérések:

– a minap vezettem egy kb. 10gr-os villantót. Tetszene ajánlani hozzá egy jó kis úszót is..
– ezt a waggler úszót sehogyan sem tudom kisúlyozni! (
Milyen eresztéket tetszik hozzá használni? ) Az meg mi?
– hány darab csonti van egy dobozban?
-giliszta van? Vékony ,vastag? A vastag elég vastag? Hogy kell ezt felszúrni? Melyik az eleje, vagy mindegy?
– etetőanyagot is vigyek? Az meg minek? (
próbálja meg odaadni a halaknak)
tessék mondani, elég fürgék a csontik? (igen tegnap is edzést tartottak )
– legutóbb tetszett adni egy zsinórt, attól most vékonyabb kellene!
– azt a kis feketét, amit a múltkor tetszett adni, olyat kérek most is.
horgot kérek! (milyet parancsol? ) Azt én sem tudom.
– szeretnék vásárolni egy orsót! (
milyen botra szeretné tenni ) Hát a pirosra.
kérek egy 1-es horgot! 2-es van?Tessék mondani a kettő között nem lenne?
Horogmustra: 1-es fekete lapkás és 1-es aranyszínű lapkás. A vevő az egyik tenyerében a feketét, a másikban az arany színüt tartja. Dekázgat, majd megszólal: a fekete nehezebb, inkább az aranyból kérek öt darabot.
 
                                                          

Takácsné Gáspár Éva (www.csalibutik.hu)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .