Hajdú-Bihar Megyei Ifjúsági Horgásztábor

HBMi Horgásztábor 2010

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége hagyományos ifjúsági horgásztáborát immár 20. alkalommal rendezte meg 2010.július 01-10. közötti időszakban ezúttal Hortobágyon. A jelentkezők közül 21 fő 9-16 éves ifjú horgásztársunk részvételét tudtuk támogatni.A fiatalok felügyeletét, a programok, versenyek, vetélkedők szervezését, vezetését, koordinálását Csizmadia István táborvezető és segítői, Gajdics József és Bihari György sporttársak látták el. Igazi nyári kánikulai időjárás örvendeztetett meg bennünket és segítették programjaink megvalósítását, mindössze egy nap volt, amikor az eső miatt szabadtéri elfoglaltságainkat fedett helyi ténykedésre kellett átcsoportosítani. Ez nagy szomorúságot nem okozott, egy kis lehűlés üdítően hatott ránk a horgász-szenvedélyünk kiélése közepette.

 

HBMi Horgásztábor 2010

HBMi Horgásztábor 2010

A víz közelsége elsősorban a Hortobágy folyó meghorgászására ösztökélte kis csapatunkat, de a közelmúlt átlagon felüli csapadékbősége, belvizek növekedése és elvezetésük során keletkezett vízminőség romlás hátrányosan befolyásolta a halak kapókedvét. Ezért horgászatunk fő színterét az Ohati halastavakhoz helyeztük át, ahol nagy méretű keszegeket, pontyokat, amurokat foghattak, melyek közül a legnagyobb 3,8 kg-ot nyomott és egy kupát hozott a zsákmányolójának. „Következő nap vonattal mentünk az Ohati horgásztavakra, ahol már igazán sok kapás és hal volt. Pista bácsi azt mondta, hogy a hogy a halfogó versenyt is itt rendezi meg, ennek mindenki örült. A megmérettetés előtt egy nappal már mindenki szerelt és etetőanyagot kutyult.”- írta élménybeszámolójában az egyik lelkes táborozó.

beolvasas0001

kep-027

Azonban a rendezvény ideje alatt nemcsak horgászhattak, de számos egyéb programon vehettek részt a fiatalok. A neves vízterület, a csodálatosan gazdag vízi világ és a helyi lehetőségek tálcán kínálták egy motorcsónakos kirándulás lebonyolítását, mely során megismerhettük Hortobágy védett növényeit (tündérrózsa, sulyom), madarait, élőhelyeit, meglátogattuk a Madárkórházat. A halastói kisvasúttal bejártuk a védett puszta tanösvényeit, ellátogattunk a kézműves udvarba, ahol elsajátíthatták el egy kézműves mesterség fogásait (az elkészült tárgyakat természetesen haza is vihették) és elvonatoztunk a balmazújvárosi strandra is növelve az élmények számát. Szabadidőikben sem unatkozhattak a fiatalok, hiszen focizhattak, csocsózhattak, horgászfilmeket nézhettek.

HBMi Horgásztábor 2010

HBMi Horgásztábor 2010

A fiatalok nagy várakozással tekintettek a már megszokott négytusa vetélkedőnk felé, hiszen tudják, hogy a legjobban szereplők serlegeken, érmeken, okleveleken és értékes horgászfelszereléseken felül részt vehetnek a MOHOSZ Országos Ifjúsági Horgász-táborának rendezvényein képviselve Hajdú-Bihar megye horgászifjúságát. A négytusa vetélkedők gyermek és ifjúsági korcsoportban barkácsolás, célba dobás, szellemi vetélkedő és többfordulós halfogó versenyszámokból állnak, figyelembe véve a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottságának szempontrendszerét. Ebben az évben két ifjú horgász sporttársunkat van lehetőségünk elküldeni az országos táborba, melyet a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottsága az idén a Velencei tónál rendez meg augusztus végén.

HBMi Horgásztábor 2010

A tábort az „érdeklődés hiánya miatt” a megszokott halászléfőzés helyett szalonnasütéssel, tábortűzzel zártuk.

„Nagyon tetszett a tábor, jó volt a hangulat és elég sok halat is fogtunk. A szabadidős programok változatosak voltak. Egy baj volt csak, hogy nagyon hamar eltelt a tíz nap, de remélem, jövőre megint találkozunk.”- írja élménybeszámolójában az egyik táborlakó, „Eddig ilyen jó táborban sosem voltam, igaz messze volt a víz a szállástól, de nem baj, nagyon jó volt.” írja a másik (pedig ő nem először táborozott velünk), „Jók voltak a külön programok is. Például a madárkórház. Összegezve egész jó volt a tábor. Ha lesz jövőre is én megyek!” vetette papírra a következő. Ha valakiknek igen, nekik hinni lehet!

HBMi Horgásztábor 2010

A résztvevő fiatalok nevében köszönetemet fejezem ki támogatóinknak, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének, mely a részvételi költségek felét biztosította, a megyénk horgászegyesületeinek, amelyek a fiatalokat delegálták és azoknak az egyesületeknek, amelyek különdíjak felajánlásával emelték táborunk színvonalát. Nem feledkezhetek meg az Energofish Nagykereskedelmi Kft. csapatáról, az általunk is látogatott megyei horgászboltokról, amelyek vásárlási kedvezményeket, ajándéktárgyakat ajánlottak fel a résztvevőknek. Hálával gondolunk a Debreceni Vasutas Horgász Egyesület tagjaira, Gajdics József, Bihari György sporttársakra, akik személyes közreműködésükkel, szabadidejük feláldozásával, munkájukkal hozzájárultak a tábor sikeres lebonyolításához és emelték rendezvényünk színvonalát.

Debrecen , 2010

Csizmadia István

táborvezető

Debreceni Vasutas HE elnöke

[nggallery id=72]

2 thoughts on “Hajdú-Bihar Megyei Ifjúsági Horgásztábor

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .