Az első hazai tesztek

A GULP! Carp termékek hosszas labor tesztek után kerültek ki egyáltalán a vizek partjára, ahol újabb 2 évig tesztelték azokat

Július 23-án, péntek délután lázas készülődés folyt a debreceni Horgászok Háza horgászbolt udvarán. Végre megérkeztek a várva-várt Berkley GULP! Carp bojlik. Ígéretet kaptam, hogy az elsők között próbálhatom ki ezeket a világújdonságnak számító termékeket, így igencsak izgatottan vártam ezt a napot. Nem is sokat haboztam, már a másnap reggel a tóparton talált, tarsolyomban a frissen beszerzett GULP! Carp Tuna & Spice és Squid & Liver ízesítésű bojlikkal. Táborépítés következett, melynek során összeállításra került a már jól bevált alapfelszerelés, amely a következőkből állt: JRC Defender 3.60-as, 3.25Lb-s, 2 részes bojlis bot, Mitchell Avorunner 7500-as, nyeletőfékes távdobó orsó, melynek dobjára Mitchell 0.28-as monofil zsinór került.

Végszerelékem Leadcore-ból, 80g-os in-line ólomból, Quick Change-ből és 0.14-es fonott előkéből állt. A horog a már sokat bizonyított, kiváló heggyel rendelkező JRC 360 MBT, 6-os méretben. Ezután az alapozó etetés következett, melyet JRC PVA hálóba töltött, darabolt Berkley GULP! Carp bojlival végeztem. 8:30-kor a helyükre kerültek a végszerelékek. Az első érdeklődőre csupán 10 percet kellett várni, amely a Tuna & Spice ízesítésű Berkley GULP! Carp bojlira érkezett, ejtős kapással. A bevágást követően éreztem, jobb hallal akadtam össze, de a part előtt egy általam addig nem ismert akadóba menekült és leakadt.

A GULP! Carp minden várakozásunkat felülmúlta!

gc 1 4

A következő hal 9:30-kor jelentkezett, szintén ejtős kapással, amely rövid fárasztás után a matracra került. Mérlegelésnél a mérleg mutatója 10,50 kg-ot mutatott, majd egy puszi és fotó után visszakerült saját birodalmába. Ami ezután következett, az minden elvárásomat felülmúlta. A front közeledtével megélénkült a víz és szinte félóránként váltották egymást az újabb érdeklődők a kiváló minőségű csalikra. Délután 13:30-kor megtörtént az, ami minden horgász álma és rémálma. A bal oldali botomon füstölős kapással jelentkezett a Berkley GULP! Carp Squid & Liver bojlira egy gyönyörű, nap-sárga farokúszójú, 11kg-os tükörponty, de mielőtt szákolhattam volna, a Rod-pod-om felől ismerős hangot hallottam, ami tudtomra adta, hogy a másik Berkley GULP! Carp bojlival csalizott végszerelékem az előbbihez hasonlóan elfüstölt.

gc 1 5

Bal kézzel tartottam a már part előtt forgolódó halat, míg jobb kezemmel átváltottam a nyeletőféket és beemeltem. Éreztem, hogy ellenfelem nagy erővel indult el a nádsziget felé, ezért a bal oldali botomat a lábam közé fogva, jobb oldalival pedig irányítva az addig ismeretlen ellenfelemet, próbáltam segítséget kérni, amely pár perc után meg is érkezett a halőr személyében. Ekkor átadtam neki a szákolásra váró halas botot, így én teljes odafigyeléssel fáraszthattam a még mindig hosszú kirohanásokat produkáló pontymatuzsálemet. Amikor mindkét halat sikeresen megszákoltuk és matracra fektettük, akkor látszott, milyen szépek is valójában. Gyors mérlegelést követően kiderült, hogy a Berkley GULP! Carp Tuna & Spice-ra egy 11kg-os, míg a Berkley GULP! Carp Squid & Liver-re egy 13 kg-os pocakos tükörponty érkezett.

gc 1 6

A halak kíméletes horogszabadítás és a sebeik fertőtlenítése után visszakerültek otthonukba. A délután további része egészen este 21:00-ig hasonlóan telt. Felváltva érkeztek jelentkezők mindkét botra. Az esti összegzést követően kiderült, hogy már az első nap 11 db pontyot és 1 db amurt sikerült ideiglenesen matracra fektetnem, amelyek összsúlya 94,5 kg volt.

Ennél szebb kezdést az új bojlikkal el sem tudtam képzelni. Alig várom, hogy az őszi ízeket is tesztelni tudjam, a GULP! Carp bojlik engem már meggyőztek, s nemsokára mindenki megvásárolhatja azokat!

Vígh Róbert

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .