Oravecz István emlékverseny – Maros Mix – MAHOR Kupa 2010

p9262784

 

A tavalyi sikerekben bízva, ahol ifj. Török József a U22 korosztályban első lett. Most is bizakodva indultunk el a versenyre. Korán reggel – nem inkább- hajnali 2:30-kor indultunk neki az útnak, ami 3 órásra sikeredett. Az úton volt olyan időszak, ahol esett, de mindenképpen borult idő várt ránk. A megérkezés után kipakoltuk a dézsákat és a vödröket, szétosztottuk a kaját, de végül szárazon egybe megkevertük és addig a tortu ázott- szívta a vizet magába- az aromával együtt.

 

A keverő segítségével, sokkal hamarabb lettünk kész, mint tavaly. Ezen a versenyen volt idő mindenre, mindenki fel tudott készülni. A felkészülés elején jöttek a csali limitet ellenőrizni, mikor megnézték az után lehetett bevinni a ládákhoz és elpakolni kinek hogyan esik a keze alá stb.

 

p9262764

 

A pakolás és a méregetés közepette szólnak, hogy öt perc az etetésig, gyors gombócozás és már szólt is a hatlövetű vadászfegyver, ami jelezte a verseny kezdetét. Nagyon jól sikerült a gombócozás és a ragasztott csonti bejuttatása. Az első halam törpeharcsa és a második is rekord gyorsan jött, de az már kárász volt. Sajnos az eső beleszólt a történetembe, mire észrevettem a ragasztott csontim elázott, onnantól csak az etetőanyaggal együtt tudtam becsuprozni.

 

Hallottam a hírt, hogy Varga Lacika az U 18-ban nagyon jól fogja, sikerült megtalálnia a halakat és folyamatosan húzza. Örültem neki, de a másik U 22-ben résztvevő ifj. Török Józsika is fogja, akkor már sejtettem, hogy jó lesz az eredményünk. Dóró Zsolt is fogta a halakat, szép jász keszeget is sikerült fognia a kárászok hadában.

 

p9262801

 

Szerintem kiváló hely a MATY- ér, rendkívüli rakós botos pálya. A felnőttek között Dóró Zsolt és Jónás József is a 26 fős szektorból 14-ek lettünk. Van hová fejlődni míg a bizonyos 10-15 kg súlyt meg tudjuk ott fogni. A két ifjú horgász nevükön a U18-ban Varga László 2. lett. A U22 ben ifj. Török Józsika 4 . lett. Gratulálunk nekik.

[nggallery id=60]

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .