0
Your Cart

VI. Ohat-Universum Bojlis Kupa

20090615ohatirodpodos

Szerdán 30 C feletti kánikulában kezdődött meg a VI. Ohat-Universum Bojlis Kupa. Az idei versenyre összesen 13 csapat jött el. A csapatok már régi ismerősként üdvözölték egymást, és az első bedobások után, ha egy idegen körbejárta a tavat inkább kedélyes pikniknek, mint kemény küzdelemnek láthatta a versenyt. Jó érzés volt látni, hogy a versengés mellett az emberi kapcsolatok, a tapasztalatok valóban önzetlen cseréje is részévé vált mára ennek a versenynek. Újdonság a szabályokban, hogy – hasonlóan az első versenyhez – etetni is csak a partról szabad. Ettől azt reméljük, hogy az esélyek kiegyenlítettebbek lesznek a tavon, igaz, a versenyzőknek keményebben meg kell dolgozniuk a halakért. Az első etetést követően viszonylag gyorsan megjöttek mindenhol az első pontyok. Az azonban már szerda délután látszott, hogy a legeredményesebb terület a tó északi oldalán elterülő nádas.

Csütörtökön a napközben folyamatosan változó idő után estére megjött a hidegfront. Szerencsére a környéken pusztító viharnak csak a szélét kapta a tó – és ezzel együtt a versenyzők – úgyhogy az égzengés mellé csak kisebb lehűlést, és nem túl erős szelet, esőt kaptunk. A halak napközben is főleg a nádas környékéről jöttek jobban, az első helyen álló Fábián Team jelentősen elhúzott, és 33 órányi horgászat után estére az összes fogásuk meghaladta a 200 kg-ot. A hidegfrontban éjszaka is jól lehetett húzni a halat, így a kitartóbbak fel tudtak zárkózni, azonban komolyabb verseny reggelig is már csak a harmadik helyért folyt.

Péntek reggelre elmentek az esőfelhők, azonban a front kitartó, igen erős É-Ny-i szelet hozott, ami egyrészről igencsak próbára teszi a versenyzőket, és a szervezőket, ugyanakkor a keleti, és a déli part csapatainak is esélyt ad a további felzárkózásra. A tavon tapasztalt csapatnak mondható Universum I. Team reggelre valamelyest hozott a hátrányából az első helyezettel szemben. Így megmaradt az esélye annak, hogy a verseny – szokás szerint – mindvégig kiélezett marad. A reggel 8 órás mérlegelés után elmondhatjuk, hogy ha a javulónak ígért időben a pontyok kapókedve nem csökken, akkor új versenyrekord születhet, megdöntve a korábbi legtöbbet fogó csapat 399 kg-os eredményét.

2009. június 13. szombat, szeles napos idővel indult a nap, versenyzőink frissen fiatalosan újra etettek és felvették a napi ritmust. A reggeli mérlegelésnél a Fábián team hozta formáját, nyolc db halat mérlegeltünk ezzel átlépték az öt mázsás álomhatárt is.

Vezetésük már igen tetemes. Az őket követő mezőny viszont már nagyon izgalmas versenyt alakított ki. Második helyen az Univerzum I. team 182830 gramm, őket a Kalózok csapata követi 176480 grammal. A negyedik helyen pedig a P-Rock csapat 159280 grammal szinte együtt haladnak. A többi csapat kicsit lemaradva kezdte el a negyedik napot.

A szombati nap folytatása már nem hozott kiélezett versenyt az első helyért . A Fábián team az esti órákra már át is lépte a hét mázsás határt, ezzel utolérhetetlen előnyt szerzett magának.

20090615ohatipontyos

Viszont a második, harmadik és negyedik helyért kőkemény küzdelem folyt az elszánt versenyzők között. Mindenki kereste azt a bojlit, amivel még eldöntheti a megszerezhető helyezések sorsát. A hátralévő éjszaka kemény küzdelmet hozott az elemekkel is, hisz a levegő is lehűlt és már a csapatok is kimerültek. Mégis kiváló eredmények születtek a verseny végét jelző kettős kürtszóig.

A vasárnapi eredményhirdetésre már minden csapat mosolygósan és kíváncsian érkezett. A forró, finom ebéd kicsit feledtette a hideg szeles éjjelt és a fáradságot.

Az első helyet szerző Fábián team halmennyisége és átlag fogott súlya szenzációs eredményt hozott, gratulálunk. Az Universum I.team lett a második és a Kalózok szerezték meg a harmadik helyet.

Csapatok nagy részének remek eredményei születtek és fel van adva a lecke a következő versenyre, hogy túlszárnyalják önmagukat.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére