Szezonnyitó tavasz kupa 2010 – Ohat

20100323ohatfokep

Lassan a horgászok kimondhatják, eljött a tavasz, amit mindenki nagyon várt. Persze nem csak a tavaszt, hanem a versenyszezont is. Ilyenkor lehet bebizonyítani, ki mit tud felmutatni, küzdeni tudásban. Ez más világ a horgászatban, itt nincs lehetetlen és megoldhatatlan feladat, minden valamirevaló versenyző tudja, mindenre van megoldás, ha nem, hát megtanuljuk, ellessük egymástól.

Hajdú Tamás a kitűnő versenyhorgász és a Hajdú Speciál-Mix etetőanyag gyártója, az ENERGO-TEAM versenyzője, már évek óta szervez versenyeket. Így kialakult egy baráti versenyzői kör, akik évről évre találkoznak egymással, egy kellemes versenyre. Szinte majdnem állandó a versenyben résztvevők személye, kisebb nagyobb változásokkal, néha bővül, néha szűkül a kör. Jelen esetben, nekem is megengedték, hogy felállítsam a ládát a versenyen, ezt most megköszönöm a szervezőnek. Ide neves versenyzők jönnek az ország minden részéből, csak hogy néhány helyet említsek: Szolnok, Miskolc, Hajdúböszörmény, Balmazújváros, Debrecen és még sorolhatnám végestelen végig.

Kitűnően ismerik egymást, hisz ki tudja, hányszor megmérkőztek már meg az országos bajnokság során. Én már meg sem lepődtem, hogy a zsennyei 24 órás küzdelem egyik-másik résztvevőjével futok össze. Kicsi a világ, nagy a versenyszeretet, érthető. A hangulat eleve jó, csak nevetést lehetett hallani folyamatosan, úgyhogy az alaphangulat adott Ohaton a verseny helyszínén.

20100323ohat03ponty

A hortobágyi pusztára jellemző, az elementáris erejű szél, ami most is kimutatta a foga fehérjét, minden hatásával együtt. Persze ez senkit nem ijesztett el attól, hogy betolja a rakóst. A és B szektorra lett osztva a tó két partja, ennek megfelelően történt a sorsolás, valamint a díjazás is szektoronként lesz. Szúnyoglárva használata tilos, ennyi szigorítás volt mindössze.

Amikor a verseny elkezdődött, azonnal kiderült, hogy a két szektor teljesen máshogy működik! A B szektor szinte kellemes nagyobbacska halakat adó pályává alakult, ami rögtön az első néhány percben világossá vált, hiszen a rakósokból úgy nyúlt a gumi, mint ahogy nagy könyvben meg van írva. Az A szektor halai dévérekből álltak, erre a fajtára lehetett alapozni, vörösszárnyú keszegekkel tarkítva a palettát. Az A szektor így is maradt a verseny végéig, de az a B, az bizony élmény lehetett, mind a rakóssal horgászóknak, mind a matchezőknek.

20100323ohat01dever

Szebbnél szebb halak kerültek a szákba, még amúr is horogra akadt, nem kis meglepetésére Hajdú Tominak, hiszen az ő gumiját tette próbára! Most már nyugodtan elmondhatjuk tényleg tavasz van.

Kipirult vidám versenyzőket lehetett látni, akik sokat versenyeztek már életük során és most sikerült összejönni egy igazi, őszinte, baráti pecára. Én is megértettem, afféle „külsősként”: micsoda egy összekovácsolódott társaság van itt. Mindenki mindenkit ismer és fél szavakból is megértik egymást.

Mire vége lett a versenynek és a mérlegelés is befejeződött, mindenki elfogyasztotta a kitűnő pörköltet. Az ebédet is egy versenyző vállalta magára, de örömmel tette, hisz örömet okozhatott versenyzőtársainak, most ő csak főzött, a hal „húzása” helyett. Köszönjük „Taki”!! Bizony ez is a horgászok közötti barátság része, nagyon fontos. Ezzel még nincs vége a baráti összejövetelnek, dehogy van… Egy másik versenyző hatalmas tálca képviselőfánkkal lepte meg társait, ami bizony nagy ováció közepette elfogyasztásra került.

Az ebéd és a desszert után Hajdú Tamás kiosztotta a megérdemelt kupákat, hatalmas tapsvihar közepette, amit a hortobágyi puszta visszhangként vert vissza, mintha jelezte volna, ez kérem verseny volt a javából!

VÉGEREDMÉNYEK:

A szektor:

Eredmény:

I. helyezett Ifj. Török László 7330 gramm
II. helyezett Dobos János 5370 gramm
III. helyezett Szénási Béla 4500 gramm

20100323ohateredmenyaszektor

B szektor:

Eredmény:

I. helyezett Hajdú Tamás 9660 gramm
II. helyezett Horváth Andor 6320 gramm
III. helyezett Kökény József 5830 gramm

20100323ohateredmenybszektorthumb 20100323ohat05amur

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .