Minden vagy semmi (Nagykálló)

20100724gyonyoru

 

Sziasztok, egy ?horgásztúra? élményeit szeretném nektek elmesélni. Nagy Tibor barátommal nagyon sokat gondolkoztunk, hogy hova is menjünk pár napra horgászni és végül a Nagykállói horgásztavat választottuk. Több okból is. Jókat hallottunk róla, nagyhalas víz, faház, csónak áll a horgászok rendelkezésére és persze közel van Debrecenhez. Miért is ne ide mennénk? Július 11. (Vasárnap) ? 15-ig (Csütörtök) voltunk Nagykállón.

20100724megerkezesunk

 

 

Mikor megérkeztünk hét ágra sütött a nap és ez így is maradt a további 4 napban! A halőrháznál elintéztük a ?piszkos anyagiakat? megkaptuk a 13-as faház kulcsát és egyben a zuhanyzóét is!

 

Nagy izgalommal pakoltunk kiféle úgy gondoltuk, hogy először a botokat dobjuk be és majd csak utána pakolunk be a házba.

 

Nekem már 2 bot be volt dobva még Tibi a rod-podját állította össze. Miután kipakoltunk a csónakba pattantunk és bementünk a vizet feltérképezni. Három bóját helyeztünk el a vízen egyet, 30-40méterre, kettőt pedig 80-90 méterre úgy gondoltuk, hogy ezt a távot dobálni fogjuk.

 

 

20100724alapozo

Én este még bementem csónakkal, és 130 méterre leraktam az egyik bójámat egy törésre. Ahová mindig behúztam a végszereléket. Ugyanis engedélyezett Nagykállón engedélyezett a behúzás. Késő este csatlakozott a ?túránkhoz? egy jó barátunk Böbi, mint kísérő.

 

Etetés: Az etetést mi szinte mindent a büdösre fektettünk, gondolok itt az erjesztett kukoricára, búzára, magvakra, a büdös pelletekre és a bojlikra! Az etetést kora reggel és este végeztük el.

 

Csalik: Kb. olyan 20-25 féle büdös és fűszeres bojlink volt. 5 fajta büdös oldódó, 5 fajta büdös és édes keverék, pár féle édes bojli, és még voltak büdös pelleteink is.

 

 

20100724pvacsomagok

 

 

Az etetést követően mindössze pár órára rá, Tibinek már füstölt is a kapásjelzője. Bevágás követőn közölte, hogy megvan! Pár perces fárasztás után megszákoltam egy 9 kg-os egészséges, gyönyörű tövest! A benti 80-90 méterre lévő bójától jött. Elég jól akadt neki a szakál nélküli horog, ugyanis itt, csak és kizárólag ilyen fajta horoggal szabad horgászni. Fotó és fertőtlenítés után vissza nyerte a szabadságát. A csali egy szem 26mm polipos oldódó bojli volt.

 

 

201007249kg

 

 

Nagyon örültünk, hogy ilyen hamar sikerült halat fognunk és úgy voltunk vele, hogy jó lesz ez ( de sajnos nem így volt ). Az etetésről szinte csak kis pontyokat tudtunk fogni. Ugyanis a nagy anya pontyok leívtak, és nagyon sok pici ponty van benne a nagyok mellett. Emiatt az etetést megváltoztattuk az utolsó két napban már szinte csak nagy szemű pellet és bojlit szórtunk a bójákhoz. Lassan mind a 6 botunkhoz bóját tettünk. Próbáltunk mindenféle képen kapást kicsikarni, mély vízbe, sekélyebb vízbe, pva hálóba, pellet, félbetört bojli, koncentráltan a horoghoz pva hálóban, Stick mixet, de semmi.

 

 

20100724stickmix

 

 

Tibinek még volt egy maszatolós majd gyorsan kirohanó kapása a közeli bójánál, ami mindössze 40 méterre volt, de sajnos lefordult a hal. A csali oldódó csirke májas bojli volt.

 

A 14-es faháznál össze barátkoztunk két szimpatikus sporthorgásszal. Első két éjszaka szinte mindig átjártam hozzájuk beszélgetni vagy éppen meríteni, mert nem egyszer volt rá példa hogy mindketten fárasztottak (nálunk meg nagy volt a csend). Szinte minden nap beszélgettünk, hogy mit hogyan kellene csinálni, nekik is volt 40 méterre bójájuk és persze volt kb. 150 méterre is. Nekik mindvégig a tigrismogyoró volt a tutti csali, hisz ezzel fogtak rengeteg halat, ami 7kg-tól 10kg-ig volt. Lippai Antal új pontyhorgász barátom fogott a 40 méteres bójáról 14 kg-os pontyokat is!

 

 

20100724lippai14

20100724lippai14kg3

 

 

A mi utolsó éjszakánkon, átmentünk beszélgetni hozzájuk és egy pár közös képet készíteni. Ott tartózkodásunk alatt volt kapása Antinak a benti bójáról. Egy amur jött, azt is le fotóztuk ha már ott voltunk!

 

 

20100724ujpontybaratok

20100724lippaiantal820amur

 

 

Szerintem azért jobb a 14-es hely, mert ott van a tó eleje és nagy terület van üresen ahol tudnak horgászni az emberek. Nem véletlen van lefoglalva szinte októberig. Úgy gondolom az volt a baj, hogy a legnagyobb meleget fogtuk ki. Négy napon keresztül csak sütött a nap semmi szél, semmi eső, végig csak állt a víz. Nekünk sajnos ennyi volt. A túránk alatt Tibinek egy 9 kg ponty, Én pedig fogtam pár nokedli pontyot. Tibi mérges volt, mert ő nem minden nap tud kiszabadulni horgászni, Én pedig úgy voltam vele, hogy ez benne van a horgászásba. Persze én is szomorú voltam, de jól éreztük magunkat, egy szép, tiszta, kulturált helyen eltöltöttünk pár napot. Hiszen itt a luxus a vízparton van.

 

 

Kedden meglátogattak minket Miska Szabi és Oti is. Nekik is nagyon tetszett ez a szép környezett. Azt mondták ?nyáron megpróbálta ezt a vizet a kis kapitális, de majd ősszel lejön a nagy kapitális team? . Úgy gondolom még én is visszatérek ősszel, erre a vízre és ugyan így gondolták Antiék is a 14-esen.

 

 

20100724mindenkinekkabala

 

 

Mindenkinek van valami kabalája, nekem Guszti volt az!

 

Írta és illusztrálta: Szakál Péter
Illusztrálta: Nagy Tibor

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .