0
Your Cart

Magyar Horgász egy olvasó szemével!

20100204magyarhorgasz

 

Február elején ismét kezemben tarthatom kedvenc horgászlapom a Magyar Horgász egyik számát. Szeretem ezt a sajtóterméket, mert annál rendszeresen minőséggel találkozom. A most 64. évét taposó lap olyan, mint egy kedves régi ismerős, aki mindig a megszokott stílusával csönget be hozzánk. Igyekszik széles mosollyal fordulni felénk és külön figyelmet fordít arra is, hogy igényes szavakat préseljen ki magából. Érdemes említést tenni a lap kiváló munkatársairól, az ügyes szakíróktól a rutinos szerkesztőségig, akik nélkül az egész kiadvány egy lyukas szákot sem érne. Több tekintetben a régi értéket képviseli a lap, de ő sem kivétel a szabály alól, hogy előbb utóbb mindenhol előfordulnak nemkívánatos szarkalábak.

 

 

Most észre kell hogy vegyük az utóbbi idők ráncfelvarrásait. Például azt mennyivel több a teljes oldalas reklám az utóbbi idők számaiban. Egy hagyományos értékeket képviselő lapnál a februári példányban fellelhető, összesen 18 darab teljes oldalas (és számos annál kisebb harmad vagy negyed oldalt elfoglaló) hirdetés bizony soknak számíthat. Ez tekinthetnénk sajnálatos eseménynek is, hiszen emiatt úgy tűnhet kevesebb a tartalmat kapunk a pénzünkért. De keserű gondolatainkat édesítse inkább örömteli gondolat, hiszen a lap nagyobb részben a reklámbevételeknek köszönhetően képes stabilan 245 forinton maradni.

 

 

Az új év szele hozta magával Bokor Károly ezer éves rovatának megújulását is. Bár ez utóbbi leginkább a rovat elnevezését érintette csak (most Rablóhal Tanyákon névvel, korábban Tanácsok, Trükkök, Technikák alatt futott) ezt nem tekintem különösebb problémának. Azt hiszem, ma legtöbben abban a formában szeretjük Bokor szerényen okos tanácsait, ahogyan azt eddig is elénk tárta. Nem kell ezen változtatni. Kedvelem a sokat látott pecást, tetszik az ahogyan ezer átpergetett nap után is képes élvezetesen beszélni például a 2010-es Rapala újdonságokról. De minden jóindulatom mellett arra azért kíváncsi lennék, hogy a Keleti-főcsatornán miként tudná kamatoztatni tudását?! (Egy hasonló egynapos megmérettetést egyébként az összes horgászmestertől szívesen vennék.) Mindezek után értékes információ, hogy az új rovat felkerült a peca.hu-ra sőt annak tévés változatára is, tehát ezentúl az is élvezheti, aki nem lehet rendszeres olvasója a nyomtatott lapnak.

 

 

Összefoglalva; napjainkig minőségi tartalommal bíró és igazán kedvező áron kapható eredeti magyar havilap a Magyar Horgász. Bátran választhatja akár ön is és biztosan állíthatom, hogy igaza lesz!

 

 

szöveg: Kőbárány (kobarany.blogspot.com)
illusztráció: www.mahor.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére