0
Your Cart

LátóMásKép

20090808lato

 

Lehet kicsit furcsának tűnik a cím amit ennek a cikknek adtam de mindenki érteni fogja ha végig olvassa. A Látóképi víztározó valamikor jobb időket élt meg halljuk az idősebb horgászoktól. De mi változott!? A halak ugyan olyanok, van benne víz bőségesen, állami kezelés alatt van aminek garanciául kellene szolgálni ahhoz, hogy hal is szép számmal legyen benne. Itt most nem azt akarom mondani ,hogy nincs benne de lehetne több is azért a beszedett pénzért ami az éves és napi jegyekből összejön és akkor nem is beszélünk az egyéb bérlésekről. Hol van? Az a 2008-ban Hajdú-Bihar megyei vizekbe telepített 86millió forint értékű hal amit a szervezet a közgyűlésen említett és egy ismert horgászújság hasábjain le is közöltek.

 

 

Nem beszélve az ellenőrzésekről szerintem édes kevés egy ekkora tóra 1 halőr. Meg egyébként is mit tud csinálni ha valaki szabálytalankodik? Szerencsétlen szólni sem mer. Simán előfordul az is, ez személyes tapasztalat, hogy a kipakolás közben megáll egy autó ( terepjáró) és közli a kenyere javát már megevő úr aki egyébként horgásznak tartja magát, hogy ne ide pakoljak már ki mert ez az Ő ÁLLANDÓ ETETETT HELYE.

 

 

Látóképen állandó etetett hely?

 

Olvassa el mindenki az éve engedélyt de szerintem nem kell hisz mindenki tudja hogy ilyen itt ELVILEG NINCS! Egyszóval nem a tó változott hanem az emberek de nagyon. Sajnos ilyen világot élünk itt Magyarországon. Lehetne ez ellen tenni valamit? Lehetne de kevesen vagyunk hozzá! Na de ezt szerintem mindenki tudja és sajnos bele is törődik mert tovább nem jutunk mint hogy egy fórumon vagy egy internetes oldalon megjelenő cikkben bosszankodunk.

 

 

De azt mondom képzeljen el mindenki egy 64h területű vizet aminek a partján körben fű zölddel a 20-25éves rendezett lombú szomorú és tavi fűzfák alatt. A partot szegélyező nádfalat megfelelő távolságban kialakított beállók szünete töri meg és a parti cserje növényzet rendezetten és szemétmentesen menedéket nyújt a vízityúkoknak nádi madaraknak és minden vízparton élő állatnak. Az út amin körbe lehet menni a tavon nem gidres-gödrös mert ot nem járnak a traktorok azok mellette járnak. Képzeljen el mindenki egy olyan vizet ahol ha fogunk egy nagyobb pontyot, amurt, süllő,csukát, dévérkeszeget, kárászt azt nem dugjuk a haltartóba rögtön hanem visszaengedjük még akkor is ha aznap csak azt fogtuk. Képzeljük el hogy ha az ország másik végében megemlítjük a tó nevét azt mondják szép halakat lehet ott fogni, szép hétvégét töltöttem el a partján, vagy jó volt a verseny amit a múltkor rendeztek rengeteg szép tőpontyot fogtak láttam a TV-ben. Képzeljük el hogy külföldi horgászok és az ország más szegletében élők horgásznak a tavon és ezzel hírnevet és még több pénzt adnak a helynek amit lehet kamatoztatni.
Most pedig képzelje el mindenki, hogy ez a tó Látókép.

 

Ez az én LátóMásKépem amit ha behunyom a szemem el tudom képzelni magam előtt.

 

Görbüljön!

 

Üdvözlettel: tkpc.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére