Látóképi süllőzés

lt 013
 
Az elmúlt héten a Látóképi víztározó hatalmas jégpáncélját vettük célba. Nem titkoltan a ragadozó halak azon belül is a süllő volt a cél, mivel ezen a vízen nem ritka belőle a kapitális példány sem. A délelőtti órában érkeztünk a kissé olvadt tó jegére. Egész héten a januárban megszokott időjárástól enyhébb idő volt, így kezdetben óvatosan raktuk egymás után a lábainkat. Ezen a vízen amúgy sem érezheti biztonságban az ember magát, mert nagy kiterjedése miatt a víznek van egy bizonyos mozgása, áramlása, ami miatt helyenként vékonyabb a jég vastagsága.
 
lt 016
 
lt 009
 
lt 008
 
A tó közepén több léket is készítettünk, az egyikben keszegeztünk a másikban a süllőnek kínáltuk az előzőekben megfogott darabokat. A két lék egymástól körülbelül öt méterre lehetett. Azért gondoltuk így, mert a karikák folyamatos mozgása felkeltheti a ragadozó figyelmét.
 
lt 005
 
lt 011
 
Az etetőanyagból nem használtunk sokat, és azt annyira nem is kedvelték, de amint egy kis csonti került a vízbe, a karikák egyből rámozdultak, ami miatt igen izgalmassá vált a horgászat. Szerencsénkre aznap sikerült horogra csalni egy két kilogramm körüli süllőt is. Azonban sokkal eredményesebbek is lehettünk volna, de nem sikerült minden kapást halra váltani.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .