Horgászkiállítások egy látogató szemével

20090325fcmkp

Az idén, mint már megszokhattuk, eljött a FEHOVA ideje. Sokan várták horgászok és vadászok is. Mindenki szeretné ilyenkor a legújabb dolgokat megtekinteni, ha nagyon tetszik, akár megveszi a horgász vagy vadász ember. Mondjuk az időzítést figyelve, azért már egy kiállítás gyorsan elvitte a babért a FEHOVA elől, hiszen sokan minden újdonságot megnéztek a HIT csarnokban tartott Horgász Szakkiállításon már, de azért maradt látni való, mindenkinek bőven. Aki nem jutott el a HIT csarnokba, most pótolhatta a FEHOVA-n.

Persze azért gondoljunk bele a különbségekbe és abba, hogy gazdasági válság van, tehát a HIT csarnokban a parkolás és a látogatás ingyen van, ezzel szemben a FEHOVA esetében fizetni kell azért, hogy parkoljon az autónk, azért, hogy bemenjünk szétnézni és még nem is vásároltunk. Egy közepes minőségű bojlis bot ára, már ki is ment a zsebünkből…Persze ez nem mindenkinek probléma én csak gondolkodtam az egyszerű horgász fejével, ilyen horgászból van a legtöbb az országban.

20090325harmadik

20090325hatodik

Nézzük sorban kik és mik jelentek itt meg. Egyre nagyobb teret hódít magának és próbálja meggyőzni a horgászokat egy magyar cég orsóival, botjaival, igen nagy kínálattal előállva. A minőség pedig mindig a fárasztás közben szokott kiderülni, tehát a puding próbája az evés. Márkaneveket természetesen nem írok ez nem a reklám helye, legfeljebb egy horgász véleménye.

A rakós botok terén is mindig fejlődés van, természetesen a fejlesztési munkával egyenesen arányban, de a meggyőzéshez elég volt Prashek Ági szakértelme, amit minden férfi horgász szemmel tartott. Persze itt a horgászatról van szó, de valljuk meg ilyen csinos horgásznőt ritkán látni, sok sikert a versenyzés terén!
A wobblerekből is volt fejlesztés a pergető horgászok válogathattak itt bőven kedvükre, ha kellett, Zákonyi Botond látta el őket tanácsokkal.

20090325msodik

20090325negyedik

 

Megjelent egy közkedvelt márka is, teljes bordó díszegyenruhában, hirdetve a már méltán híres minőségét hazánkban, de hisz ha ez a márka elhangzik a vevő már meg is áll egy pillanatra és nem gondolkodik a minőségen, hiszen már bizonyított sokszor a fegyverek terén.

A technika is megjelent mindenütt lassan már, csak a halat kitekerni egy horgásznak a többit elvégzi a hajó és az elektronika…

A hajókat hajtó motorok sem maradhattak el, hiszen a megbízhatóság fontos, ilyenkor ha valaki motort vesz kár takarékoskodnia, hiszen a minőség mindig kifizetődő.

Az etetőanyagok terén is bedobta magát mindenki, aki valamit is számít: bojli, dip, pellet, etetőanyag minden mennyiségben, mint halnak étvágya kíván, minden megtalálható volt. Az sem elvetendő, hogy a kényelmi szempontok is figyelembe voltak véve, tehát egy horgásznak a rengeteg felszerelést valamiben szállítania is kell.

Megjelentek a legújabb fejlesztésű UV bevonatú horgászbotok, orsók a hozzátartozó kiegészítőkkel, amiket a speciális UV fejlámpákkal lehet életre kelteni is, nem kis meglepetést okozva az éjszakai horgászatot kedvelő horgásztársadalomnak.

Az úszók terén folyamatos fejlesztésekből áll minden gyártó, szinte lehetetlen megállapítani ki gyártja a legjobbat, de ezen fontos szempont eldöntésében sokat segít hogy, egy-egy kiváló versenyhorgász saját nevével képviseli a gyárat.

Megjelent az a gyár is aki arról híres, hogy egyik másik bot illetve orsó modelljére örök garanciát szokott vállalni, különösen a harcsázók nagy örömére.

20090325tizenkettedik

A műcsalik esetében minden pergetőben kialakul egy idő után egyfajta elkötelezettség, bizonyos márka iránt és ilyen embereket nehéz meggyőzni, tehát a gyártóknak fel kell kötni a gatyát, hogy az ő csalijuk jobban mozog a konkurenciánál. Akár jöhetnek új gyártók is, akik megpróbálhatnak minden eddiginél olcsóbb minőségi terméket előállítani, például pergető botok terén is.

Mindent összevetve én személyesen voltam már HIT csarnokos kiállításon és voltam FEHOVA-n is. Mindkettőben megtaláltam azt amit kerestem, az újdonságot és az érdekességet. A FEHOVA esetében nem felejtkezhetünk el arról, hogy a vadászoknak is okoz igen nagy örömöt, ahol mindent megtekinthetnek, kipróbálhatnak. Alapjában véve mindkettőre szükség van és meg is látszik a résztvevők létszámán. Tehát jövőre, ugyanitt.

Írás: Harangi Csaba
Fotók, film: Takács Lajos

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .