Hobby Bolt horgászverseny

20090419hobbyversenybotarzenal

Kezdem a történetet a legelején. Meghívást kaptunk Jónás Józseftől a Hobby horgászbolt (Derecske) vezetőjétől az általa rendezett horgászversenyre. Az invitálásnak örültünk és el is fogadtuk. A helyszín a Konyár-Sóstói horgásztó. Reggel 6:00-kor volt gyülekező, majd a versenyzők kisorsolták a helyeiket. A verseny két fordulóból ált, amely fordulónként 3 órásak voltak. Erre azért volt szükség, hogy egyenlő esélyekkel induljanak a versenyzők. Ugyanis a tó egyik oldalán a vízszint sokkal sekélyebb, mint a másik oldalán.

20090419hobbyversenyversenyzok

20090419hobbyversenykistoth

A verseny kezdése előtt 5 perccel megkezdődhetett az etetés, majd pontban 8:00-kor elindult a verseny. A harminc horgász a botoknak feszült és várták a kapást. Az első felvonásban a „B” szektorban fogták a több halat, míg az „A” szektorban ritkábbak voltak a kapások. 11:00-kor a dudaszó véget vetett az első fordulónak.

Ismét következett a sorsolás, és a helyek elhagyása, és az új helyek elfoglalása. 12:45-kor ismét elindult a verseny. A helyzet nem változott, a „B” szektor a mai napon jobban adta magából a halat, míg az „A” jó néhány ember megviccelt a mai napon. Lassan közeledett a vége, majd a dudaszó hallatán mindenki fellélegzett.

20090419hobbyversenyutanpotlassegitseg

 

Nem akarom ragozni az összesen 4 óra felkészülési idő és a 6 óra intenzív figyelés a horgászat közben sokunkat elfárasztott. Következett a várva várt pihenés és a vacsora elfogyasztása, amelyet ezután a hosszú verseny esetén egy finomra sikerült birkapörkölt testesített meg.

20090419hobbyversenyatado

 

A vacsora után az eredményhirdetés következett:
 

1, helyezett: Faragó János—4290 gramm

2, helyezett: Szoták Róbert—2570 gramm

3, helyezett: Mátyás Bertalan—2370 gramm

4, helyezett: Balla Mihály—2220 gramm

5, helyezett: Pintér Lajos—2030 gramm

Különdíjat kapott a legfiatalabb horgász: Nyikes Roland

 
Köszönjük a meghívást Jónás Józsefnek, aki egy kiválóan megszervezett és lebonyolított versennyel fogadott minket, további sok sikert neki és horgásztársainknak egyaránt.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .