Fürdőzök mellett is…

20091106keletisetetes

 

A XIX. századi Tisza szabályozása után szükség volt a Hajdúhát elegendő öntözéséhez való vízmennyiség pótlására. 1863-tól egészen 1941?ig elhúzódó döntés alapján az 1956-ban átadott, a Tiszából Tiszalöknél ágázó Keleti ?főcsatorna 109,8 kilométernyi szakasza Bakonszegnél ömlik a Kálló-éren keresztül a Berettyóba. Ezt a terepet a hajdú-bihari horgászok egész sora veszi nap mint nap célba a halfogás reményében. Sok szépet lehet hallani a múltról, hogy milyen szép és jó is volt a keleti, de manapság csak a rossz jut el az emberek fülébe. A rossz gyorsan terjed míg a jó szinte semennyire, mivel ha van egy jó vad terep azt az emberek nem szeretik elmondani idegeneknek, nehogy ők is célba vegyék.


 

A keleti egy rejtelmes hely, sokan állítják, hogy csak törpét lehet belőle fogni. Mi mégis horgászatra adtuk a fejünket. Nyár közepén jártunk az időben, amikor elkezdtük etetésünket. Minden nap pontban ugyan akkor, ugyan azt az anyagot jutattuk be. Frissen főzött búza és kukorica tutti-fruttis aromával spékelve. Ezt az etetést 4 napig csináltuk, majd egy napot kihagytunk és utána a 6. napon ültünk rá.

 

 

Nem sokkal az esti etetést követően a feederen kapás jelentkezett, melyet egy frissen telepített ponty vett fel, a csali csemegekukorica volt. Aznap nem is történt semmi lényeges.

 

 

20091106keletisponty

20091106keletisbalin

 

Másnap azonban a balinok rablásaira lettünk figyelmesek. Mivel a nap még jó szögben állt sikerült spiccbottal kishalat fogni, és úsztatva a küszt a sodrással próbáltuk a balint átvágni. Egyszer csak az úszó megiramodik, majd eltűnik, bevágás és fárasztás után egy 1,5 kg-os balin a horog végén.

 

 

Ugyan nem mondanám, hogy nem fogtunk törpét, de számottevően kevesebbet, mint amire számítottunk. Mivel mi a strandolok által megszállt területen horgásztunk, így az amurok nem érkeztek meg a várva várt etetésre. Minden esetre egy jó hétvégét zártunk, és jól éreztük magunkat.

2 thoughts on “Fürdőzök mellett is…

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .