Ernő menü hatalma…

20090907fokep

 

Az idei évben ellátogattunk jó néhány horgászhelyre, de nem tudtunk időt szakítani a tavaly felfedezett tóra Böszörmény után. Sok jót lehetett hallani az idén a Mezőparti tóról, az év elején leengedték a vizet és kiszedték a törpét belőle, illetve telepítettek bele 80 mázsa halat is, ezek a halak többnyire pontyok voltak és jó néhány kapitális példány is helyet kapott, gondolok itt a 20+ -os pónikra.

20090907szabielso10es

20090907bojlik

 

 

A hajnali korai kelés, gyors kocsiba lomolás, és irány a horgászhely. Eddig mindig a 14 utáni stégekre ültünk, de most megtörtük a dolgot és az egyes stéget foglaltuk le. Mivel etetőhajónk nincs, csónakot nem lehet használni, a partról etettünk, bojlival és erjesztett kukoricával (a kukorica olyan volt, hogy 2 napig nem lehetett semmivel leszedni a szagát a kezünkről). Bedobáltunk és elkezdődött a várakozás. Már egy ideje bent voltak a botok, amikor Szabinak erős húzós kapással bejelentkezett az első elkövető. A horog végén egy 9,80-as pikkelyes birkózott. Sikeresen partra tereltük, fotó és mehetett is vissza, már megérte kijönni hangzott Szabi szájából.

 

 

20090907misifarasztas

20090907misi1720ponttyal

20090907szabimasodik10es

 

 

Telt az idő és ahova bedobtam a szerelékem egy fordulást láttam. Jól láttam mert hamarosan ismét húzos kapással jelentkezett a második gyanúsított. A horog végén egy 17,20-as egyéni rekord harcolt. Számomra nem nyújtott akkor élményt mert nem ezt vártam egy igazi kapitális példánytól. Könnyen terelhető volt, nem voltak komolyabb erőfeszítései a szákolás ellen sem. Miközben mérlegeltük a halat, Szabinak ismét kapása volt. A horog végén ismét egy 10+-os tükrös lapult. Egymásra néztünk és szólni sem tudtunk. Tudtuk, ez a mi napunk. Visszaengedtük a halakat és még mindig nem volt vége.

 

 

20090907szabi1450estkrossel

20090907szabadsag

 

 

Délután három óra magasságában, ismét egy füstölés volt, és ismét a Szabi botján. Nem tudott ellenállni a tükrös a pop up -os bojlinak. A hal jól küzdött még az én szerelékemet is összeszedte. Mérlegeléskor ismét egy 10+ halacska, pontosabban 14,50 kg.

 

A nap további részében beálltak az etetésre a kisebb pontyok is, fogtunk néhány 2-3 kg közöttit is.

 

Nagyon jó napon voltunk túl, amit nagyon nehéz lesz felülmúlni. Elégedettek voltunk az etetéssel, a kiválasztott csali kombinációkkal a választott hellyel a fogásokkal és persze magunkkal is.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .