0
Your Cart

Bánkon lévő Londonunk…

20100504telefonponty2

 

Életem során voltam már párszor Anglia fővárosában Londonban. A nyüzsgő nagyvárosban rengeteg helyi nevezetesség van, amit még a tankönyvek is írnak. Vegyük például a „Tower of London-t”, „Tower-híd / Tower Bridge-t”, „Westminster-palota, Big Ben, Parlamentet”, „Buckingham Palace / Palotát”, „London Eye / Millenniumi kereket”, „Trafalgar Square / Teret”, és ezek között a nevezetességek között tartják számon a piros telefonfülkéket is. Így nem csoda, hogy a cikk címe valami hasonló lett. Gyertek és olvassátok el, milyen két órás horgászatot töltöttünk el a közeli „kislondonunkban”.

 

 

Az ötlet, hogy horgászni megyünk hamar megszületett, csak mostanában az előkészület hosszabb mint maga a horgászidő. Elmegyünk ide, elmegyünk oda, majd indulnánk, de még ez meg az kellene. Akár, hogy is nézzük ez sok időt elvesz. De legyen, hogy már meg is érkeztünk. Délután 5 óra van. A normális horgász ilyenkor már megy haza. Ez így is volt az emberek pakoltak is a parton.

 

 

20100504etetoanyag01

20100504etetoanyag02

 

 

Bekevertem az etetőanyagot, amíg a fiúk összeszerelték a botokat. Úszózni jöttünk, még ha a versenyen szereplők a feedert protezsálták is. Egy kiló special-mix (gyümölcsös), egy kis bogárőrlemény, egy kis őrölt mogyoró, nagy szemű CSL pellet és a legtutibb halas pellet, ami meg 12-es méretű se van. Megkevertem bedobáltam, a parttól 20 méterre.

 

 

20100504elsokarasz
Az első jelentkezők még a kárászok voltak. Valahogy most csak a nagyobbak jöttek, volt talán kilós forma is a fogásaink között.

20100504nagyfejuek
Komoly horgászat folyik itt kérem-szépen!!!

20100504elsodever
Kifejezetten meglepődtem, amikor az első dévért fogtam. Nem is tudtam, hogy van a tóban és nem gondoltam volna, hogy ilyen szép méretűek. Igaz a képen egy kisebb van fotózva, de jött azért nagyobb is.

Peca közben felszereltem azért egy feedert is. Amit nem messze a parttól dobtam be. Mondtam Otinak, hogy figyeljen rá, mivel hozzá tettem le legközelebb a cájgot. Kis idő elteltével, arra lettünk figyelmesek, hogy valami csattan a vízben, majd Oti ugrik és elkapja a bot végét.

 

 

20100504masodikponty

 

 

Lassan lebukik a nap a fák mögött és ezt nem a hőmérséklet hirtelen csökkenése, hanem a szúnyogok inváziója is jelezte. Elkezdtem pakolni, de jött Oti, aki még a végére a dugós pecával is akasztott egy pontyot. Elég gyorsan eltelt ez a két óra, amit ténylegesen horgásztunk. Azonban meglepően tapasztaltuk, hogy a fogásunk nagyon jó volt. Remélem ilyen maradsz Böbe.

 

 

20100504telefonponty
És végezetül itt az utolsó ponty is, amit „kislondonban” fogtunk.
Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére