Az első éjszakai….

20090410turapontyzsaknedves

Friss élményként dolgozik bennem, az idei év első éjszakai horgászata. Nem sokkal múlt el péntek dél, amikor hazaérkeztem. De kezdem az elejéről. Ezen a héten telepítettek a Látóképbe, Fancsikába, Keletibe, illetve a többi Mohosz által kezelt vízbe. Ilyenkor még az is ott ül, aki eddig nem érkezett meg egyszer sem a vizek közelébe. Ez a népsűrűség engem valamiért nem vonz. Úgy döntöttem szerda délután, hogy meg kell ejteni az első éjszakai horgászatot. Az időjárás napról napra kellemesebb, és reménykedtem abban is, hogy éjszaka sem hűl le nagyon a levegő.

Így szerda délután 18:00-kor elindultunk Szentannapusztára. Már sötétedett, amikor elkezdünk kipakolni és bedobáltuk a botokat. Nem bíztunk semmit a véletlenre, minden volt nálunk (ekkor még azt gondoltuk).
A hátsó részre ültünk le nem messze a halőr háztól. Ezen a részen a vízben van 3-4 kisebb szigetecske, melyet mi támpontnak felhasználtunk dobásoknál.

20090410turapetikeponty

20090410turaszabiponty

20090410turapetikepontyvissza

Csalinak az általunk készített bojlikat, illetve a kereskedelmi forgalomban megtalálható csalikat használtuk. Zsolti a tógazda, is csatlakozott hozzánk, Ő is bojlival csalizott.

Hamarosan Péter botján húzós kapással jelentkezett az első „áldozatunk”. Nem bírt ellenállni az általunk készített Tutti-Fruttis bojlinak. Egy gyönyörű szép tőponty volt. A súlya 4,97 kg. Kezdetnek kicsit sem volt rossz.

Fél 11 lehetett, amikor Szabi kapásjelzőjéből a fényáradaton kívül a hang is megcsapta szemünket és fülünket egyaránt. A húzós kapással jelentkező 7,5 kg tőponty a két szem főtt kukoricának nem tudott ellenállni. Ismét egy gyönyörű példány. Mehetett is vissza társaihoz.

Végezetül aznap éjszakára Zsolti csalijára érkezett egy látogató. Az ismét húzós kapással jelentkező ponty, ismét csak a bojlinak nem tudott ellenállni. A ponty súlya kevéssel volt a 7,5 kg alatt. Még most is a vízben úszkál.

20090410turazsoltiponty

20090410turarodpodnapkelte

 

Az este további részében még jó néhány kapásunk volt, de vagy Mi puskáztuk el kapásainkat, vagy a halak voltak rafináltabban. Mindenesetre egy jó kis pecát tudhatunk magunk mögött.

Ajánlom azonban mindenkinek, aki mostanában megy éjszakázni, hogy öltözzön fel rendesen, mert hajnalban erősen lehűl, a levegő, és a pára, ahogy az emberre lecsapódik igen kellemetlen hűvös érzetet ad.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .