A várva várt ponty…

20090805kierdo01

 

Április van, de még mindig hideg, sőt már az eső is második napja esik. Ha az ember éppen nem a munkahelyén van, akkor valószínűleg otthon tölti idejét ebben a ?csodálatos? időben. Itthon vagyok és cikkírásra áldoztam fejem. Pedig ma már horgászni is voltam, csak szétáztam és megfagytam, de most nem arról a pecáról írok. Inkább leírom a múlthéti peca egyikét. Derecskére mentünk a Kiserdei víztározóra. Az elmúlt hetekben 27q pontyot telepítettek bele. Nagyon jól fogtak a versenypecások, és a sima mezei fenekező horgászok egyaránt. Mivel én magunkat valahol a kettő közöttibe sorolom, így talán nekünk is lehet esélyünk. Délelőtt mentünk, mert állítólag a reggeli és a délutáni órákban eszik jobban a hal.

 

Kiérkezésünk után a halőr elárulta, hogy ő ma már 4 pontyot fogott (8 óra), na mondom ez jó kis peca lesz. A tó másik részére pakoltunk le. Ezen a helyen az elmúlt napokban rendszeresen fogtak pontyot.

 

 

20100414derecskeeteto

Match és feeder bot került elő a botzsákokból. Felszereltük a cájgokat és bekevertük az etetőanyagot. A kipróbálásra kapott Timár Gábor ? Elite Carp és Elite Bream etetőanyagokat. Az anyagokat nem aromásítottuk, csak vizet adtunk hozzá. A külön megkevert anyagot két eltérő részen használtuk. A különbség érezhető volt. Az Elite Carp anyagra kisebb dévérek és több törpe, míg a Elite Bream etetőre nagyobbacska dévérek jöttek, és lényegesen kevesebb törpe.

 

 

20100414derecskevarnak

 

 

De valljuk be nem a dévérekért és főleg nem a törpékért jöttünk. Vártuk, hogy beálljon a ponty. De csak nem akart beállni se matchen, se feederen. Egyszer csak leszakadt az ég. Az eső ömlött és mi visszavonultunk. Amikor csendesedett ismét kezdtük a pecát. Kissé vizesen vártuk a pontyok támadását. Egy óvatos kapást követően, feederre megérkezett az első ponty. A 2kg körüli ponty jól dolgoztatta a botot. Merítés, fotó, visszaengedés. Mivel az időjárás nem akart nekünk kedvezni, az eső ismét esni kezdett, így 1 ponty megfogása után feladtuk és eljöttünk.

 

 

20100414derecskebot

 

 

Így visszagondolva, talán az év addigi legjobb pecáján voltunk túl. Ha nem is nagyokat, de elég sok halat fogtunk, a kapások is állandóak voltak. Hamarosan visszatérünk a terepre, csak legyen már egy kicsivel jobb idő.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .