Szeptember a Szeged utcán

11 23szegedutca02

Két egymást követő szeptemberi hétvégén kimentünk pecázni a Szeged utcai horgásztóra. Első héten egyedül voltam kint két órát pecáztam, hogy kipróbáljam az új rakósomat. Az új bot beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Fogtam kb. 15 kárászt meg egy szép amurt, ami az eddigi legnagyobb halam rakós bottal. Ekkor etetésnek főtt búzát, főtt kemény kukoricát és csemegekukoricát használtam. Ezt etetőcsészével juttattam be. A horogra csontit és csemegekukoricát tettem.

A második héten már hárman mentünk ki horgászni. Én ugyanúgy rakós bottal próbálkoztam, a többiek pedig fenekeztek. Az etetést kiegészítettem az előző hetihez képest annyival, hogy tettem még bele eperízesítésű csemegekukoricát meg egy kis pelletet a nagyobb pontyok kedvéért. Először csontit tettem fel a horogra, amire kárászok jöttek. A pontynak ismét a csemegekukorica csonti szendvics tetszett.

11 23szegedutca01

11 23szegedutca03

11 23szegedutca04

11 23szegedutca05

A ponty megfogása után később még jött egy kisebb amur epres csemegére. Nekem utána már semmi nem jött. Az egyik srác afrikai harcsázni jött ki. Még kapása se volt ezért úgy döntött, hogy átáll a pontyozásra. Az etetésem felé dobált kb. 3 méterrel és kemény kukoricát fűzött fel. A peca végére 9 pontyot fogott és 2 el is ment neki. Nem akartam elhinni. A másik haver pedig pellettel próbálkozott, etetni is azzal etetett nem értem mai napig se, hogy miért nem sikerült fognia semmit. Nap végén bosszankodtam, hogy nem vittem ki se match botot se feedert.

A cikk szerzője: Solczi Attila (Solczi) köszönet neki.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .