Október a ladányi tavon

1013gombochozzavalok

Minden kezdet nehéz. Ez így volt a horgászat helyének meghatározásánál is. Több horgászhely is van, de vajon melyiket válassza az ember, így október elején. A mostani horgászat célja, főként a pihenés és kikapcsolódás volt, nem feltétlenül az, hogy akár hal is kerüljön a merítőbe. (nem mellékesen került). Püspökladányban a hatos horgásztóra mentünk. A tóról azt kell tudni, hogy hal gazdag terep, csak az akadók nagyban megnehezítik a fenekező horgászatot. Mi ezt előre tudtuk, így az úszós módszert is alkalmaztuk, mint rajtunk kívül az összes többi horgász. Még soha nem láttam egy helyen ennyi úszózó horgászt.

Egy kis alapozó etetés, gombócokba bedobálva a parttól kb. 20 méterre az úszósnak, csemege kukorica, főzött nagy szemű kukorica, lucerna keverék, és csontiból állt. Otthon bekészítettem egy spiccbotot is, mert a múltkori peca közben is jól evett a kárász, így a part szélét is megszórtuk. Egy szereléket betettem a nádfalhoz is fenéken hátha nem akad le. (tévedtem)

1013gomboc

1013kicsiponty

1013kozepesponty

Az időjárás kellemes volt, októberi napsütés kb. 23 celsiussal, ami valljuk be nem jellemző ebben a hónapban. És a halak étvágya is megfelelt az elvárásoknak. Most sem kellett csalódni, a kárász szigorúan evett, a nap folyamán kb. 2kg mennyiséget sikerült megfogni, ami a téli csukázáshoz elég jól jöhet.

1013ladanykiskarasz

1013ladanynagyobbkarasz

Sikerült fogni az etetésről úszóson, egy kb. 2kg-os pontyot, ami igen komolyan küzdött. Régen fogtam már ilyen harcias pontyot, aki ennyire küzd az életéért. Fenéken is jött egy csöppség a maga 80 dekájával, és a sok kárász mellett a spiccen jött egy kicsi ponty, aki nekem egy rekordot is hozott, mivel soha nem fogtam még ilyen kis méretűt.

1013nagyobbponty

Összegezve ajánlanám a tavat még mindig, mert kiváló úszós terep, aki imádja a match, bolognai, spicc, rakós és más úszós módszereket azok csodálatos élménnyel fognak gazdagodni.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .