Fancsikai nyugalom

fancsikacsuka02

Nyár eleje óta, szinte hetente járunk hétvégente a Fancsikára, igazi eredményt eddig nem sikerült bejegyezni, de ami késett, az nem múlt. A mai napon ismét meglátogattuk a már jól megszokott helyünket, természetesnek vettük, hogy ismét a pihenés lesz a középpontban. Szokásunkhoz hűen, azért megszabadítottuk még a horgászat elején a tavat egy pár deka törpeharcsától, de abba hamar beleuntunk, bár kivételesen nem is csak az apraja jött.

fancsikakaraszcsali

fancsikakatorpenagy

 

A bedobott botokon mindenféle csali megtalálható volt, így sikerült kárászt és keszeget is fogni. Ha már volt keszeg , bevillant egy gondolat mi lenne, ha megpróbálnánk csukázni egyet. A Fancsika, híres csukafogó hely rengeteg csuka került régebben belőle a rekordlistákra is. Ezt valószínűleg nem csak mi tudtuk, mivel egész nap csak jöttek mentek a pergető emberkék, bár egyik sem járt sikerrel. Ugyan mi nem akartunk rekordlistásat fogni, de azért megpróbáltuk mi is, hátha a csalihal kapósabb, mint a műcsali. Bot átszerelve úszósra, csalihal feltűzve, és a szerelék már csobbant is egy jó kis hínáros mellett.

 

Telt-múlt az idő, de kapás nem igazán volt egyik boton sem. Még a törpék is befejezték az evést. Egyszer csak az úszó megmozdult, majd egyre gyorsabban megindult és kezdett eltűnni, gondoltam magamban ez csak nem törpe, bevágás után valóban kiderült, hogy ez nem törpe. Sikerült fogni egy csukát, igazi eufória kapott el minket, mivel ez volt az első nemes halunk a tavon. Mivel ez a csuka volt az első meg úgyis rengetegen pályáznak ilyenkor rá, visszaengedtük, hátha kifoghatjuk jövőre is.

fancsikacsuka01

fancsikacsuka03

Ugyan idén sem telt be a fogási napló a Fancsikán fogott halaktól, de számunkra ez a tó testesíti meg az igazi horgásztavat. Szerintem sok horgász gondolja ezt így, ahogyan mi is. Ezért jó lenne, ha vigyáznánk is rá, mert az szörnyű dolog, hogy egy ennyire szép tópartot, miért kell szemetesen otthagyni. Mi ahova leülünk, mindig megtisztítjuk és összeszedjük, de ez még mindig kevés. Remélem, megváltozik az emberek mentalitása még időben.

 

 

Köszönjük neked Fancsika, hogy ismét segítettél a pihenésbe és még halat is adtál ma nekünk.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .