Első látogatásunk Szentannára

1116szentannapusztacsuka01

A hétvégén, mint majdnem mindig, most is horgászni indultunk. Most azonban kétséges volt az indulás, mivel szombaton nem sikerült csalihalat horogra csalni és a boltok is már zárórát jelentettek. A cél az volt, hogy rablózzunk, így kötelességünknek tartottuk, hogy szerezzünk kishalat. Szerencsénkre a Tócóskerti Csali-Butik vasárnap is nyitva tartott, így sikerült beszerezni az ?áldozatokat?. Ismét jött a kérdés. Hova menjünk horgászni? A Fancsikán gondolkodtunk, azonban Debrecent elhagyva eszünkbe jutott, hogy van egy tó Vámospércs után, Szentannapusztán. Menjünk oda!

1116szentannapuszta01

1116szentannapusztacsukaszabi01

Hamar megtaláltuk a tavat, ami első látásra igazi vasregényes volt, a sással benőtt horgászhely igazi csemege volt számunkra. Megváltottuk a napijegyünket, ami 1600 Ft-ba került fejenként. Mi nem messze a halőrháztól ültünk le. Bevetettük a felszerelést és vártunk. Próbáltuk úszósan, fenéken, búvárúszóval, de sajnos nem akart jönni a kapás.

Ez így nem mehetett tovább. Váltottunk! Összeszedtük a felszereléseket bepakoltuk a kocsiba és elindultunk pergetni. Azt, kell írjam, jó kis túrát tettünk, mivel a tó 9 hektár horgászható területét szépen körbejártuk. Ez a módszer már eredményesebbnek bizonyult. Az áldozatok körforgóra jöttek.

 

1116dsc005302vagott

 

Minden egybevetve, egy jó délutánt töltöttük el a Szentannapusztai horgásztavon! Én tudom ajánlani a tavat bárkinek, aki szeretne csukát fogni. És egy jó tanács, mielőtt horgászni kezdtek kérdezzétek meg a halőrt, hogy mit és hogyan csinál, mert nem véletlenül fogott aznap tíznél is több csukát.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .