0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág 2014 áprilisi lapszámából

Henning Ebbers: Rugalmas horgászat PVA zsákokkal

Amikor mindenki kénytelen az otthoni költségvetését szem előtt tartani, és a horgászatra fordítható idő is rövid, felmerül a kérdés, hogy érhetünk-e el egyáltalán így sikereket? Megtölthetjük-e a fogási naplót anélkül, hogy kisebb vagyonokat szórnánk a vízbe? Képesek lehetünk-e pontyot fogni szoktató etetés nélkül? Elkerülhető-e, hogy a megetetett helyünket mások foglalják el? Én meg tudom válaszolni ezeket a kérdéseket, akár egyetlen szóval is: igen. Ugyanis működik a dolog.

cikk11

cikk12

Manapság bárki foghat már sok és nagy pontyot kevesebb időráfordítással és viszonylag kevés pénzből. Hogy hogyan? Pofonegyszerű: rugalmasnak kell maradnunk a horgászat egész ideje alatt, meg kell próbálnunk felkutatni a halakat, rájuk etetni, majd megfogni őket. Ennyire könnyű. Egy kis kaja mellé a rövid horogelőkénket is betesszük tasakba, majd akkurátusan beküldjük a bottal. A PVA hamar feloldódik, a csalink pedig pont egy vonzó etetéshalomban kelleti magát. Kész is.

cikk13

 

Folytyik Zoltán:

Készíts csalit házilag

cikk21

Misztikus elméletek szövögetése helyett én a tudatos és jól megválasztott alapanyagokat, és a helyes arányukat tartom szem előtt. Véleményem szerint ez a kulcs a sikerhez. Megfelelően felépített, jól emészthető, kiegyensúlyozott természetes táplálékra van szükségük a halaknak.

cikk22

A természetes tápanyagból készített eledelt hamarabb és hosszútávon is szívesebben elfogadják és fogyasszák, mint a silány, mesterséges, olcsóbb alapanyagokból kombináltat.

A pontyoknak szénhidrátokra, fehérjékre, aminosavakra, zsírokra és vitaminokra van szükségük.

cikk23

 

Lewis Porter: Zig szerelékek

cikk31

A modern zig riges horgászat világába szeretnék bepillantást nyújtani e némileg szókimondó, de mindenképpen segítőkész írásommal azok számára, akik nem elégszenek meg annyival, hogy egy technika hatékony, hanem még sikeresebbé akarják fejleszteni ? a maguk javára.

cikk32

A fenéktől méterekre felkínált csalival horgászni egyre népszerűbbé válik. Ez két dologgal magyarázható: egyrészt vitán felül ez az egyik legsikeresebb módszer, amit pontyozó csak bevethet, másrészt, hogy a horgászsajtó évről évre többet foglalkozik a témával.

cikk33

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére