0
Your Cart

Első telepítések és szabályváltozás

Március 24-én (hétfőn) kezdik meg a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség vizeinek idei első halasítását. A Szövetség a halgazdálkodásról és hal védelméről szóló új törvény végrehajtási rendeletének megjelenésekor azonnal kezdeményezte az illetékes halászati hatóságnál (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága, Budapest) a nem őshonos halként nyilvántartott amur telepítési-tilalmának feloldását a Fancsikai és a Látóképi tavakra valamint a Keleti-főcsatornára is.

A birtokbavétel

A növényevő halak telepítésével a vízi növényzet terjedését, gyérítését kívánják elérni.

A halászati hatóság végül a Fancsikai tavakra és a Látóképi-víztározóra vonatkozóan a mai napon ?zöld utat? biztosított az amuroknak a Keleti-főcsatornára benyújtott ezirányú kezdeményezést viszont elutasította, mivel ez a vízterület nem teljesen zárt és lefolyástalan, a halak más vízbe történő átjutása nem akadályozható meg, ami az indoklás szerint ökológiai kockázatot jelent.

Valóság a Fancsika partján-2

A Szövetség ennek alapján 3500 kg amurt vásárol meg, amit a fancsikai és a látóképi tavakba telepítenek. A Keleti-főcsatornába pedig hétfőn 1500 kg ponty kerül, melyekre ? 3 napos tilalom után ? csütörtökön indulhat meg a horgászat.

 

A Keleti-főcsatornán egyúttal az amur fogásának tilalmát is feloldották.

 

A további halasításokat a bevételek függvényében havonkénti gyakorisággal szeretnénk folytatni.

Decrecen, 2014. március 18.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

One thought on “Első telepítések és szabályváltozás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére