Szabálytalan horgászat = az engedélyek bevonása!

sullo ivadek telepites 2013 07

Számos engedély került bevonásra az elmúlt hetekben a horgászvizeken: a horgászok egy része nem tartja be azokat az alapvető szabályokat, amelyeket a jogszabályok vagy az egyes vízterületi horgászrendek egyértelműen előírnak. A sportszerű horgászok is felháborodnak a megengedhetetlen esetek kapcsán, és a vízfenntartóknak, egyesületeknek, szövetségeknek is fontos érdeke a rend betartatása. A vízparti ellenőrzéseken túl motorcsónakos ellenőrzéseket is tartanak, így a Keleti-főcsatornán is, ahol a napokban 2 db nagyméretű hálót is találtak, kifeszítve a meder teljes szélességében.

negyedik-kapitalis-horgaszverseny-latokep-2013-23

A Horgász Szövetség ezúton is nyomatékkal felhívja a figyelmet a sportszerű, etikus horgászatra, a területi engedélyek hátoldalán található előírások betartására!

Akit szabálytalanságon érnek, nemcsak az engedélye bevonásával, fegyelmi eljárással, pénzbírsággal, de a jövő évi horgászati lehetősége elvesztésével is számolnia kell.

 

Debrecen, 2013. november 27.

3 thoughts on “Szabálytalan horgászat = az engedélyek bevonása!

  1. Nagyon örülök a kemény fellépésnek. Én a Keleti Balmazújvárosi KV-ös részén szoktam horgászni. A zubogó fölött kb 2 km-rel. Ez már a szabolcsi szakasz. Sajnos nagyon ritkán látunk ellenőröket. Nagyon jó lenne ha napi szinten lenne ellenőrzés. Még mindig nagyon sokan horgásznak engedély nélkül. 3-4 bottal , más stégén …. stb. Nagyon fontos lenne ha kemény kézzel kezelnék a kedves illegális horgászokat.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .