0
Your Cart

Ízelítő a Pontyvilág 2013 szeptemberi lapszámából

Schlott Christian: Akadóban, Kivel nem történt még meg? az ember vár órákig vagy akár napokig egy kapásra, és amikor az végre megjön, a hal pont beleúszik a közelben található egyetlen akadóba, és már el is veszítettük. Sajnos ? vagy inkább szerencsére ? ők az ilyen akadókban (mint fák, bokrok, vízinövények) érzik magukat a legjobban. Az esetek többségében itt található a legtöbb természetes táplálék, tehát minek is hagynák el a halak a kényelmes nappalijukat?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

cikk 1 2

 

Barátaimmal már gyakran megpróbáltuk a pontyokat nagyobb beetető akciókkal kicsalogatni, de általában csak pár méterre sikerül. A legtöbb kapása az embernek épp az akadó előtt van, a halak többsége pedig a másodperc törtrésze alatt ismét eltűnik a víz alatti erdőben, s ezzel számunkra már szinte elveszett.

 

cikk 1 3

 

 

Szalma József:

Hínáros horgászat

cikk 2 1

 

Régi egyesületi tavam, amin már kisgyerekként is horgásztam, kb. két éve nagyon behínárosodott, így meglehetősen kevesen horgásznak rajta. Nemrég, egy séta alkalmával megnéztem kicsit közelebbről is, majd felmerült bennem az ötlet, hátha megér egy próbát! Legfeljebb lesz egy nyugodt hétvégém, gondoltam magamban?

 

cikk 2 2

 

Ebből a hétvégéből aztán három lett? Most azt szeretném összefoglalni, mi segített hozzá az eredményességhez, valamint milyen tapasztalatokat gyűjtöttem e pár alkalom során.

 

cikk 2 3

 

 

Lukas Krasa:

A Pusiano vadpontyai

 

cikk 3 1

 

Sokfelé jártam már a világban a horgászat miatt, de Olaszország egyike azon kevés helyeknek, ahol még nem próbáltam szerencsét, pedig az olasz LK Baits csapat tagjaitól már sokat hallottam a Póról, Bolsenáról és persze a Pusianóról. Aztán amikor az ausztriai Ossiacher See-n eltöltött sikeres hetem utolsó éjszakáján a pontonról a borús égboltot figyelve már a következő horgászatot terveztem, felmerült bennem, mi lenne, ha a Pusiano következne?

 

 

cikk 3 2

Már több mint 10 éve tudtam a helyről, tátott szájjal néztem az ott készült képeket a környezetéről és a gyönyörű, vad halairól. Igen, legyen a Pusiano! Az első olasz horgászat.

 

cikk 3 3

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére