0
Your Cart

Országos Horgász Csapat Bajnokság (OHCSB) 2013 (beszámoló)

A 2013-as Országos Horgász Csapat Bajnokság (OHCSB) 2013.07.13-14-én 20 csapat részvételével került megrendezésre a szegedi Maty-ér nemzetközi kajak-kenu versenypályáján. A megyék legjobbjai két osztályban mérték össze tudásukat. Az első osztályban 12, míg a másod osztályban 8 csapat versenyzett az előző években kialakult eredményeik alapján. A Hajdú-Bihar megyei csapat a 2011-es velencei-tavi sikeres szereplése után az első osztályban versenyezhet. Az első osztályú csapatok erőviszonyai ez évben sem változtak a korábbi évekhez képest. A 12 csapatos mezőnyből 6 csapat profi versenyzőkkel, magas költségvetéssel, megoldott háttérmunkával versenyezhetett, míg a mezőny második része ? elszakadva a mezőny első felétől ? elsősorban amatőr horgászokból álló csapatokat alkottak.

 

IMGP5871

 

IMGP5197

 

OHCSB 2013 392

 

OHCSB 2013 339
Megyei csapatunk a versenyt megelőző keddi érkezéssel kezdte meg felkészülését a versenyre. Kedden, szerdán nem nagy darabszámú, viszont igen nagy testű pontyok, amurok voltak jellemzően a versenypályán, így a zsákmány nagy részét is ezen halak biztosították az elhanyagolható mennyiségű keszeg, kárász, törpeharcsa mellett. Csütörtökön, pénteken fogyott a pályáról a nagytestű hal, így kisebb pontyok mellett egyre inkább szerephez jutott első sorban a keszeg, majd a kárász. A verseny első fordulójára nagyon nehezen tudtuk eldönteni, hogy a mini rakón fogható apró keszeg elég lesz e a 12 fős szektorokban való jó eredményhez. Az első fordulóra végül az a taktika született, hogy a verseny feléig apróhalat fogunk 6 tagos mini rakóval, majd a második részében a versenynek 13 méteren pontyot próbálunk fogni. Mindkét versenynapra jellemző volt, hogy az apróhal túl kevés a jó szerepléshez, a pontyozás pedig túl kockázatossá teszi a jó szereplést.

 

OHCSB 2013 284

 

OHCSB 2013 273

 

OHCSB 2013 167

 

Megyei horgász válogatottunk az első forduló után 75 helyezési számmal a 11. helyen várhatta a vasárnapi fordulót, mely eredmény sokkolta a csapat több tagját. Vasárnapra a kockáztatáson kívül nem nagyon maradt más lehetőségünk, így a csapat több szektorban is a 13 méteres pontyozást választotta. Egy-egy szektorban működött a taktika, viszont olyan szektorok is voltak a második nap, ahol képtelenek voltunk 3-4 pontynál többet fogni a 4 órás forduló alatt. Így a második napon 52 helyezési számot gyűjtve összesen 127 helyezési számmal csapatunk a 12. helyen végzett, s két egymást követő első osztályú versenyzés után jövőre Szabolcs-Szatmár-Bereg illetve Baranya megyével együtt a másod osztályban szerepelhet. A csapatversenyt ez évben is Heves megye nyerte.

 

OHCSB 2013 166

 

OHCSB 2013 020

 

OHCSB 2013 011

 

A gyenge szereplésünk ellenére kiemelném a csapatból Takács János ill. Buczkó Krisztián nevét, hiszen két fordulót figyelembe véve ők horgásztak legeredményesebben.

 

Ahhoz, hogy a jövőben a megyénk jobb horgászokkal vehessen részt országos versenyeken, feltétlen szükség van jó állapotú megyei versenypályára, komolyabb utánpótlás nevelésre, valamint egy-két olyan felnőtt horgászra, akik a megye határain kívül is eredményesen szerepelnek nívósabb versenyeken is!

 

Üdvözlettel: Krakkó Tamás

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére