0
Your Cart

Telepítés a Látóképi, Fancsikai és Keleti főcsatornába

A mai nap azaz, 2013.05.06-án telepítés történt a Hajdú-bihar Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A Látóképi víztározóba 15 mázsa, a Fancsika I. illetve II. tározóba 10-10 mázsa a Keleti főcsatornába 15 mázsa pontyot helyeztek be. A Hortobágy Berettyó magas vízállása, miatt az oda tervezett 10 mázsa telepítés a jövő hétre tolták el, reménykedve az ártérből visszahúzódó folyó optimális vízállásában. A fent említett horgászhelyeken a horgászat engedélyezett, azonban nem szabad elfelejteni, hogy az Országos horgászrend van életbe, miszerint ponty, harcsa, jászkeszeg, paduc, szivarorrú keszeg és márna tilalom van. A Szövetség a következő hetekben fokozott ellenőrzést tart ezeken a vízterületeken.

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

10 thoughts on “Telepítés a Látóképi, Fancsikai és Keleti főcsatornába

  1. Igen, illetve így még szét sem szóródhatnak normálisan a potykák!
    Mivel a millió etetőanyag, aroma ízfokózó bedobált szemes egy bizonyos helyen tehát a tó jobb alsó szárába fogja tartani a Látóképen a Halakat!
    És ott 15-ik ére a 15 mázsából jó ha 7 mázsa ha marad!

  2. Mire való a halőr ha nem arra, hogy ellenőrizze a horgászat rendjének betartását és ha kell szankciókat alkalmazzon a szabálytalankodókkal.
    Ilyen esetekre a halőr megkérhetne pár horgászt, hogy segítsenek be a felvigyázásra. Csak egy ideiglenes halellenőri engedélyre lenne szükség a besegítőknek.
    Üdvözlettel: citymetal

  3. Üdv:. citymetal
    Nos Idén 9* voltam kint a Látóképi 1. víztározón és Halőre egy szál se jött!
    Semmi! Kérdeztem a többi régi idős és középkorú horgászt akik oda járnak már évek óta, ők azt vallották hogy van amikor 2 hónapig nem is találkoznak vele, majd egyszer körbefurikázik oszt cső! majd megint Több hétig semmi! Pedig 2-3 óránként kellene (járőröznie) ellenőriznie!

  4. Nos igen írtam a MOHOSZ debreceni kirendeltségének, amire már 12 napja várom vissza a választ!
    Engedélyetekkel a pontos üzenetet bemásolnám ide nektek!
    Üdvözletem Tarnóczi Zoltán Imre vagyok!
    Azért kerestem önöket fel, hogy önök is tudomást vegyenek a látóképi tavat érintő rossz észrevételeimről!
    El is kezdeném:.
    1, Éjszakai horgászatom során 2013.április.27 észrevettem hogy a tó belső nyelvén található nagy földterületet a (földes gazda) a Tó vizével öntözi! Este 8órától reggel 5óráig! Ezalatt a 9óra alatt több ezer liternyi vízztől fosztotta meg a tavat. És a folyamatos Berregés Kattanás ami a 20éves Dízel szivattyúból jött el lehetetlenítette az élvezetes nyugodtnak szánt horgászatot!
    2, A szivattyúzáshoz szükséges fő acél cső a jobb oldali tó (nadrágszárán) a bal oldali utat szinte teljesen elzára alíg lehet rajta átjutni ha csak nem egy Suzuki sx4 vagy Lada nívával vagy egyéb terepjáróval indulunk útnak! Bár próbálta álcázni és földhordással meg (könnyíteni az áthajtást felette) Na persze nem a mi számunkra hanem a traktorjai számára, nehogy már összetörje a csövet!
    3, Éjszakai horgászat során a parítot köteles kivilágítani a horgász, nos a kb 60 horgászból 4-en tettük meg ezt ebből 2-en szabályosan! Mivel a másik kettő horgásztárs a fák ágait letörve táplálták a tüzet és ezzel károsították meg a tó környezetét!
    4, Amikor a mini fáklyákat leszúrtuk és meggyújtottuk összesen 2db-ot, egyből már elnézést de idézném ezt kiabálták át:. Te fasz most horgászni vagy világítani jöttél oltsd már el azt a szart bazd meg! Holott én horgásztam ott így szabályosan!
    5, Mióta kiváltottam az éves engedély a Látóképi 1. víztározóra azóta 8* horgásztam ott, és mind végig 9-11 óra hosszakat! És meg szeretném jegyezni hogy ezen idő alatt egy Halőr sem jött oda hozzánk, nem járnak a tó körül a halőrök pedig az út járható!
    Több horgász is kérdeztem akik annyit mondtak hogy tavaly is csak 2* találkozott a Halőrrel!
    6, Tudom sokba kerül de a tó körül az út egy nagyobb eső után járhatatlan de egy egysávos kis kavicsozás jól jönne a tó könnyen megközelíthetősége miatt.
    7, Én az önök helyében megtiltanám, hogy a traktorosok a tó útján közlekedjenek mivel az eső után ha a traktor megy az útra mikor az száradna 30-35 Cm-es kátyúkat hagynak maguk után a keréknyomaik miatt. És mikor egy családi autóval akartunk most is menni nos párszor az alsó dobot megkocogtattuk! A Traktorosok menjenek a Földeken, ne a horgász botoktól 2 méterre közlekedjenek!
    Illetve megszeretném kéredzni hogy mikorra kerül sor a Látóképi 1. víztározó telepítésére, nem mert annyira akarok halat haza vinni én első számban sporthorgász vagyok. Csak a kapásalantság miatt kérdezem!
    Előre is köszönöm az intézkedésüket, és mihamarabbi válaszukat várom.
    Üdvözlettel:. Tarnóczi Zoltán Imre

    Nos vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére