Novemberi zimankóban

novemberi zimankoban 04

Régóta nem ragadtam tollat a kezembe köszönhető ez a munkámnak meg az időhiánynak, de most újra írok, vagyis próbálkozom. A horgászatot is igen leszűkítettem az idén versenyekre nem is mentem, bár nagyon sok szép bányatora és holtágra jutottam el. Egy kicsit kerestem a kihívást unalmassá váltak a kis tavak. A kihívások legnagyobb része kevés hallal kecsegtetett, de azért mindig sikerült egy-egy szép példányt horogra csalni. Mindenesetre egyet most kiragadok ez az utolsó horgászatom.

novemberi zimankoban 01

November elejét írnak rossz idő és éjszakai fagyok. Itt az idő! Egy nagyon szép húszhektáros kavicsbányatavat néztünk ki József barátommal (csak ő volt ilyen örült). Én mar jártam ezen a tavon kétszer is, de nagy halat eddig még nem adott, meg hát meg kell, mondjam nem is egyszerű kifogni őket. Előző héten legyúrtam úgy öt kg etetőbojlit, reménykedve, hogy nem hiába. A tóra megérkezve gyönyörű látvány fogadott. Meg eső! Kipakolás után némi markerezés a mélyebb részek felkutatása miatt, majd etetés és végre bekerülnek a botok is. Nem is sokára megérkezett az első kapás, micsoda erő lakozik ezekben a halakban egy 6 kg-os kb. 10 perc fárasztás után adta meg magát. Nagyon szép egészséges halak lakják ezt a tavat. Néhány fotóval illusztrálom.

novemberi zimankoban 02
6kg
A fárasztás viharos szélben és esőben zajlott le, de megérte.
novemberi zimankoban 03
20 kg matracon

 

novemberi zimankoban 04
20 kg itt már kézben

Azt hiszem minden bojlis ilyen halról álmodik igazi erőgép 40 percnyi fárasztás után adta meg magát. Mint utólag tudtam meg kb. 4 éve vette a halat a tógazda 14 kg?an sajnos előtte csúnyán elbántak vele nem remélte, hogy megmarad. A sors fintora, hogy jelenleg benne van a tíz legnagyobb halban. Előttem hárman fogták már meg és minden kétévente egyre nagyobb.

novemberi zimankoban 05
9.5kg töves Józsi kezében

Igen keményen küzdött sokáig nagyobb halra saccoltuk, de 25 perc után megmutatta magát. Így is óriási öröm volt, mind a szépsége mind az ereje, fertőtlenítés után vissza az éltető elemébe.

novemberi zimankoban 06
16,5kg töves

Talán erről a halról mondhatom el, hogy életem legszebb hala, hibátlan pikkelyezés hosszúkás test és nem utolsó sorban még nem volt horgon. Hihetetlen erővel küzdött talán a húszasnál is jobban és mindig külön öröm elsőnek megfogni egy ilyen halat. A fotó azért ilyen, mert nem akartam, hogy egy éjszakát potyzsákban szenvedjen.

novemberi zimankoban 07
8,5kg tükör

Befejezésnek még éjszaka jött nekem is meg a kollégának is egy-egy ilyesmi hal és ezúton kérek elnézést tőle, de nincs meg a fotó, ezért nem tettem bele a beszámolóba. Köszönöm Józsi barátomnak, hogy elkísért és nektek is, ha már idáig elolvastátok.

Kivonok mindenkinek ilyen halakat és ilyen élményt, mint amivel minket megörvendeztetett ez a horgászat.

 

Üdv: Tank

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .