0
Your Cart

200 ezerrel több kisharcsa úszkál a vízben

laska

 

  • Előzetes terveinknek megfelelően június 25-én sikeresen telepítettünk 200.000 darab előnevelt harcsát a Tisza-tóba. Az ivadékot a rétimajori nevelőtavaknál mennyiségi és minőségi ellenőrzés után vették át munkatársaink, akiket Szarvas László, a Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület titkára is elkísért.

 

 

 

  • Az egészséges, jó kondícióban lévő, 3-4 centiméteres kisharcsák kihelyezését a Csapói-Holt-Tiszán kezdték meg munkatársaink. A halakat kisebb csapatokban engedték szabadon a növényzet szélén lévő, búvóhelyeket kínáló vízterületen, ezzel is segítve a harcsa ivadékkorára jellemző csoportalkotás, bolyozás lehetőségét. A telepítés a Füredi-Holt-Tiszán folytatódott, majd a IV-es öblítőcsatornán fejeződött be a délutáni órákban. A szélcsendes, hűvös, esős időjárás kedvező volt, az ivadéktelepítést nem zavarta nagy csónakforgalom és hullámzás.

csovel

  • Természetes vízről lévén szó nincsen lehetőségünk a megmaradási arány megállapítására, de a gondos telepítéssel igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy minél több, most telepített harcsa növekedjen biztonságosabb környezetben.

 

  • A májusi ivadékvizsgálat biztató képet mutatott a ragadozóhalak idei természetes szaporulatáról, főként süllőből és balinból. Halasításunk eredményként a természetes állomány 100.000 darab előnevelt csukával és 200.000 darab előnevelt harcsával egészült ki. Ragadozóhal-telepítési előírásainkat így az idei évre is teljesítettük.
Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére