PopUp-os gondoltaok Beta módra

popup 01

A naptár szerint már javában májusban járunk,  a nappalok már melegek, a víz is lassan optimális lesz,  szinte forr a  benne lévő élettől, a burványok, ugrások, túrások, bizony önbizalmat adnak a horgásznak, így szinte nincs is az a horgász, aki  már ne tett volna szerencsét egy legalább pár órás horgászat ideéig. Persze én is így vagyok ezzel, már jó pár alkalmat tudhatok a magaménak köztük számos, igen szép nagy hallal, amiket már nem a télen kora tavasszal alkalmazott finom szerelékekkel fogtam, hisz az időjárás és a víz melegedésével együtt, már érdemes nagyobb csalikat alkalmazni, aminek köszönhetően nem csak a nagyobb halak kifogására nő az esélyünk, de gyakran érdekes módon kimenthetnek bennünket a nehéz helyzetekből. Mint ahogy az első, Horgászfirkász-Bagem Baits kupán történt,  ahol az első két és fél óra kapástalanság után, a maradék időben a negyedik helyre tornáztam magamat fel.popup 01

popup 02

popup 03

popup 04

Most hogy már egy kis hitelességet is láttatok, akkor megmutatnám nektek a már áprilisban is sikeresen működő csalikat, amik szintén a beta-mix kínálatából valók. Még hozzá a beta mix pop-up pelletek melyek közül most az eprest, és az octopuszost láthatjátok hisz ezek  szinte mindig  jól működő univerzális ízek.

popup 05

Ezek a pelletek nem kifejezetten órákig  lebegő ?gumibogyók?! A víz hőmérsékletétől függően kb fél óráig lehetünk nyugodtak , hogy a csalink még midig szépen dolgozik a horgon, ami már a 2 perctől kezdve megindul a különleges szerkezetének köszönhetően, ráadásul az utolsó percig megőrzi a kellemes illatát, nem úgy mint a többi méregdrága ?csodabogyó?!

popup 06

popup 07
Érdemes megfigyelni a pop-up pelleteket a víz alatt!

 

A vízbeérkezéstől számított 6-8 percben a pelletek veszítenek az elején tanúsított kiemelkedő lebegő képességükből  amit ki is használhatunk! Érdemes hajszálelőkén felkínálni ,hisz látható ,hogy milyen szinten válik  a szerelékünk ballanszírozottá s ennek köszönhetően könnyedén elejthetjük el  a nagyobb testű, óvatos pontyokat, vagy amurokat  {persze ez nem azt jelenti hogy ez a csali egy nagy hal mágnes}de tény ,hogy bizonyos esetekben szelektálhatjuk a testesebb halakat! Ezeket a pelleteket amik már amúgy is fogósak még fogósabbá tehetjük egy kis aromával ,vagy pordippel! Érdemes a pellettel megegyező aromát használni,  de sokszor az eltérő is  sikeres, amire a széles íz választéknak köszönhetően bőven van lehetőség!

popup 08

Miután az aromába {ez esetben fokhagymás-halas}bele mártottuk a pelletet jöhet a a pordip amiből szintén több íz variáció van {az én kedvencem a krilles ami  több féle pellethez  ill. aromához is illik}!  Ezt követően forgassuk bele a pordipbe majd a megnedvesedett réteget ismét fedjük le .

popup 09

popup 010
legalább kétszer ismételjétek meg ha ezt szeretnétek látni!

De ha így szeretnénk elhelyezni a csalinkat a fenéken, akkor legalább 4 szer meg kell forgatni! Egy biztos, bármelyiket is választjátok, a pordipp az elsőtől az utolsó pillanatig egyenletesen fog leoldódni, garantáltan magára vonva ezzel a halak figyelmét!

popup 011

Persze a nagyhalas csali mellé dukál egy jó etetőanyag is, amihez a beta base mixet javasolnám  amit egy praktikus 5 kg csomagolásban szerezhetünk be. Érdemes megnézni , mennyi minden található akár egy marék etetőanyagban is! A különböző kukorica származékok mellett számos különböző ízű, és  méretű, pellet van benne más-más oldódási idővel,  amik bizony hamar az etetésre csábítják a halakat, s tartalmának köszönhetően pedig jó ideig is ott tarthatjuk őket! Itt jegyezném meg, amit már több helyről halottam, hogy nem áll össze! Igen is összeáll, hisz úgy lett összeállítva és nem találomra, egyetlen dologra kell csak odafigyelnünk, hogy a vizet nem egyszerre, hanem időnként kis mennyiségben adagoljuk hozzá, hogy a benne lévő pelletek és nagyobb kukoricaszármazékok kellőképen megszívják magukat vízzel ! Így célszerű ,hogy a horgászat előtt már fél órával kezdjünk neki az etetőanyag bekeverésének!

popup 012

Ha nincs időnk, vagy nem szeretnénk ilyesmivel bíbelődni , akkor nyugodtan bekeverhetjük egy alap etetőanyaggal pl: a natur base remekül passzol a fokhagymás,octopuszos,epres etetőanyaggal. Egy 1 kg-hoz kb. 4/5 marék, vagy akár több base mixet is adagolhatunk, ami legalább olyan hatásos, mintha magát az alap baset kevertük volna be!

popup 013

Mint láthatjuk a jól választott csali és etetőanyag ezúttal is meghozta a sikerét. A fényképek  május 12-én készültek egy éjszakai horgászat után,de mivel a sötétben nem tudtuk megörökíteni a fogásokat így már a hajnal legszebb halait láthatjátok!

popup 014

popup 015

popup 016

  • írta: Recki Gábor

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .