Feederes szezonkezdés Ürmösháton

Feederes szezonkezdes urmoshaton 08

Feederes szezonkezdes urmoshaton 01

Elég sokat váratott magára a természet idén, március közepéig a jég volt az úr szinte mindenhol. Jég veszte után a keszegeket vettem üldözőbe és csak április elején jutottam el a tavi pontyozásig. Azonban amilyen későn jött össze az első peca olyan jól is sikerült. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre tartsatok velem.

Feederes szezonkezdes urmoshaton 02
A tó kiérkezésünkkor

Az időjárás változékony volt egésznap, amitől tartottam is, nehogy elvegye a pontyok étvágyát. A víz még hideg, ezért erre hangoltam az etetőanyagomat. A következő keveréket állítottam össze:

  • -1kg Maros mix Eco Eper
  • -0,5kg Target Carp Eper
  • -50ml Carp Zoom Express Attractor Eper
  • -0,5dl csonti
  • -1 doboz csemegekukorica
  • -1 marék Beta Mix Epres mikro pellet

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 03

A folyékony aromát vízbe keverve adtam az etetőanyaghoz majd állni hagytam 15 percet, ezt követően újabb nedvesítés és negyed órára ismét félre raktam, a végső állag elérése után pedig egy közepes lyuk méretű rostán áttörtem a kaját.

Feederes szezonkezdes urmoshaton 04

Az áttört etetőanyaghoz raktam a pelletet, a csontit, a kukoricát és a következőt kaptam.

Feederes szezonkezdes urmoshaton 05
Horgászatra kész

Alapozó etetést csak az egyik botomra készítettem kb 35 méterre. 10 egykezes gombócot jutattam be csúzli segítségével. A távolabbi cuccra nem etettem a viharos erejű szél miatt.

Mire elkezdtem horgászni, cimborán fogott is egy szép kárászt. A csali egy tesztelés alatt álló Beta Mix pellet ami remélhetőleg hamarosan forgalomban lesz. Amint piacra kerül beszámolok róla.

Feederes szezonkezdes urmoshaton 06

Nálam kezdetben hallgattak a feederek, nem úgy, mint barátomnál ő újabb halat fogott.

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 07

Egy szem Beta Mix dinnyés pellet felrakására szántam el magam mivel nem volt halam. Nem kellet fél óra és egy kis 70 dkg körüli pontyocska pihent a szákomban, amit mérete miatt egyből visszaengedtem fotózás nélkül. Újra dinnyés pelletet raktam a horogra melynek eredménye egy kb. 10 perces fárasztás után egy gyönyörű ponty. A mérlegelésnél nem kis meglepetést okozva ugyanis ekkora pontyot még nem fogtunk ezen a tavon.

Feederes szezonkezdes urmoshaton 08
A hal súlya meghaladta a 6kg-ot

A következő érdeklődő egy óra elteltével jelentkezett, ő már az etetett helyről. A csali a már említett tesztelés alatt álló pellet.

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 09

Dél körül jártunk és még nem is sejtettük mi fog következni ugyanis elgörbült barátom feeder spicce. Körülbelül 10 perces fárasztás végén került szákba egy újabb termetes ponty.

Feederes szezonkezdes urmoshaton 010

Hamar megdől az újdonsült rekord ugyanis ezen ponty súlya meghaladta a 7kg-ot. A csali ismét a teszt pellet, ami bizonyított is már rendesen.

A nap hátra lévő részében én már csak pihentem és élveztem a napsütést ugyanis hiába csúzliztam újabb gombócokat etetésemre nem hozott eredményt, cimborám azonban még fogott két pontyot.

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 011

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 012

Szépen elkezdtek gyülekezni a horgászatra vége felé a felhők így az indulás mellet döntöttünk, bár most kivételesen nem lett igazunk ugyanis elmaradt az eső, de sebaj, csodás napon vagyunk túl. Jól vizsgázott a tesztelésre hozott csali illetve, még adott halat a Beta Mix dinnyés pellet. Ezeken kívül más nem működött ezen a szeszélyes áprilisi napon.

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 013

 Feederes szezonkezdes urmoshaton 014

Mindenkinek eredményes horgászatot kívánok!

  • Írta: Dézsi Kornél
  • Fotó: Dézsi Kornél, Bartha Ferenc

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .