Első év Látón!

20091217latokepnadas

Soltész Lóránt - Első év Látón

Sziasztok! Egy történetet szeretnék megosztani azokkal a horgászokkal akikben kétség merült fel, hogy a Látóképi- tó nem igazán egy jó víz! Sokszor hallani,hogy nincs benne hal, nem lehet megközelíteni a horgászhelyeket, stb. ! Sokaknak igaza is van de sajnos, Mi horgászok sokat az ügy érdekében nem tudunk tenni!

Úgy hozta a sors,hogy a 2010-es évre új horgásztavat kellett keresnem, Nekem és régi horgásztársamnak. De hova menjünk ez a kérdés merült fel bennünk! Látókép? Ennyi rossz hírrel a háta mögött? Próba szerencse, gondoltuk! Egy áprilisi napon kinéztünk, hogy megpróbáljunk a parti radarral valami jó helyet keresni, de a bejutással máris gondok adódtak, de megoldottuk egy gyenge sétával.

Soltész Lóránt - Első év Látón

Az első dobálások már meg is hozták a sikert a számunkra, mert megtaláltuk amiért jöttünk. Egy igen jónak mondható helyet ahol a víz mélysége átlagban 3-3.5 méter és találtunk egy padkát ahol a víz 1.3-1.5 m! A következő hétvégét már kint töltöttük mivel május1-től lehet éjszaka horgászni! Sikerült kocsival bemenni, megjegyzem ez volt az első és utolsó ebben az évben!

Soltész Lóránt - Első év Látón

Etetést követően eljött a találgatás: vajon, hogy fog működni az új hely? Jók lesznek-e a régi jól bevált csalijaink? Sajnos az első nap nemigazán dolgoztak a botok, de eljött az este és megérkeztek az első kapások is! Reggelre fogtunk egy pár pontyot, amurt, nagyobb kárászokat! Nagyon örültünk,hogy sikerült jó helyet találnunk és a halak is segítettek Nekünk abban, hogy jó döntés volt ide jönnünk Látóra!

Soltész Lóránt - Első év Látón

Soltész Lóránt - Első év Látón

Ezek után májustól október végéig minden egyes hétvégét kint töltöttünk és a sikerült is egyre szebb halakat fognunk, melyeket vissza is engedtünk oda, ami oly annyira megosztja a látóképi embereket. Egyszóval Én mindenkinek tudom ajánlani, és nem szabad feladni, mert Látó egy csodaszép tó! Remélem sokáig nem kell azon gondolkodnom, melyik legyen a következő horgásztó!

Köszönöm,hogy elolvastátok!

írta és illusztrálta: Soltész Lóránt

4 thoughts on “Első év Látón!

  1. Szia!
    Gratulálok a fogásotokhoz!
    Tetszet a cikk, csak kicsit lehetett volna bővebb és részletesebb. Egyébként tényleg jó.
    Ha nem vagyok tolakodó, eltudnád küldeni a mail címed, a címemre? Szeretnék egy-két dolgot privátban kérdezni ha nem hargszol.Címem: szilagyidaniel8@freemail.hu
    Ja, és külön gratula és öröm a halak vissza engedése!
    Üdv: Szilágyi Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .